Zijtaarts Belang Dorpsnieuws


Dorpsnieuws  Zijtaarts Belang > Archief jaargang 19   2009-2010 > Dorpsnieuws  jaargang 19  nummer 39

Dorpsnieuws  jaargang 19  nummer 39

23 juni - 30 juni 2010

© zijtaarts belang

Donaties:

Banknr. 1608 09 002

t.n.v. Stg. Dorpsnieuws

Zijtaarts Belang

Rabobank Uden-Veghel

info / kopij :

 Dorpsnieuws@ZijtaartsBelang.nl

 

Klik hier voor pdf-versie : Zijtaarts Belang jrg 19 nr 39

KERKBERICHTEN

 

Zaterdag: 26 juni 14.00 u Doop van Puck: dochter van Luc en Rifka van de Wetering-Bahlmann.

Zondag: 27 juni 9.30 u. naviering 1e H.Communie en H.Vormsel Pater van Delden.

Wij gedenken in deze viering:

Overl.oud. de Wit-van Rijzingen en Janus Rooijakkers; Antoon en Betje van den Berg-van Eijndhoven (vanwege verjaardag); Overl.oud. Kanters-Brugmans; Martha van den Tillaart-Kremers; Jrgt. Annie van de Ven-van Zutphen.

 

 

 

Jeugd-slagwerkmiddag in Zijtaart

 

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de jeugdslagwerkgroep van fanfare Sint Cecilia uit Zijtaart is er een jeugd-slagwerkmiddag georganiseerd.

De organisatie is in handen van Paul Schepers als stageproject bij het bestuur.

Deze middag is op zondag 27 juni en begint om 13.00 uur.

Aan deze middag doen maar liefst 6 jeugdslagwerkgroepen mee uit Eerde, Cromvoirt, Boxtel, Reusel, Liempde en Zijtaart.

Zij worden beoordeeld door jurylid Albert-John Vervorst, dirigent van de fanfare uit Zijtaart maar ook slagwerkdocent van de muziekschool in Middelburg.

De jonge slagwerkers krijgen de kans om aan elkaar te laten horen en zien wat er zoal mogelijk is.

Het belooft een gevarieerd programma te worden met veel jeugdig enthousiasme.

 

U bent van harte welkom op zondagmiddag 27 juni om 13.00 uur in de Korenmolensteen aan de Pastoor Clercxstraat in Zijtaart.

 

 

 

 

Dorpshuis nieuws

 

De verbouwing va het klooster verloopt volgens de planning. We gaan er nog steeds van uit dat het nieuwe schooljaar 2011-2012 gestart gaat worden in het klooster. Regelmatig worden door Jan van Oort, in overleg met de uitvoerder, foto’s gemaakt. De foto’s worden met een kleine beschrijving op Picasa webalbum gepubliceerd. U kunt de foto’s vinden door te klikken op de links op;

http://www.zijtaart.nl/ver-bouw.html

De meest recente foto’s van   8 juni jl. zijn gisteren geplaatst.

 

Bouwcommissie Dorpshuis

 

 

 

Belangrijke Telefoonnummers:

Kerkberichten C.v. Helvoirt                   (0413) 36 58 61

Huisartsenpost:

  Avond, nacht en Het  weekend            0900-8860

Huisarts J.M.Bonnet                              (0413) 35 22 23

Meldpunt Ouderenzorg                          0900-8803

Thuiszorg en Kraamzorg                        0900-8803

Centraal Alarm nummer                          1 1 2

Politie/Brandweer/Ambulance spoed       1 1 2

Politie          direct                                  0900 8844

Brandweer   direct                                 (073) 612 31 23

Ambulance  direct                                 (0412) 63 15 15

Stadhuis Veghel                                    (0413) 38 66 44

Gem. Veghel Storingsnummer                (0413) 38 66 66

Basisschool "Edith Stein"                        (0413) 36 51 68

Tennispark Zijtaart                                 (0413) 76 90 25

De Korenmolen (dorpshuis)                   (0413) 36 66 79

De Vonders                                          (0413) 35 03 77

De Molensteen                                      (0413) 36 73 73

 

 

 

 

 

 

Prikpost in Zijtaart.

 

De prikpost is gevestigd in Dorpshuis de Korenmolen aan de Past. Clercxstraat 66a. Iedere donderdagochtend is de prikpost geopend (vanaf 8.15u. aanwezig zijn).

 

De prikpost is er niet alleen voor trombosedienstpatiënten. Wanneer er bloed geprikt moet worden via de huisarts of specialist kan men ook naar de prikpost komen. Patiënten kunnen hier ook ander laboratoriummateriaal afgeven.

 

 

 

 

BELANGETJES

 

Te koop: John van Zutphen Diervoeders, Antoniusstraat 40, Keldonk, tel. (0413) 21 20 24. Voor al uw voeders, vogelzaden, meststoffen, kalk, moskiller, houtvezel, zaagsel enz. (ook kleinverpakkingen). Afhalen dinsdag en vrijdag na 18.00 uur, zaterdag na 13.00 uur.

 

 

Oud ijzer: U kunt nog steeds oud ijzer bij ons brengen. Wij zijn echter niet meer in de gelegenheid om het bij u op te halen. Bedankt voor uw begrip. Fam. Van Kasteren, Biezendijk 26, Zijtaart. Tel. (0413) 36 57 42 of (06) 222 477 39.

 

 

Uitverkoop aan huis: kleinvakartikelen, ritsen, garen, knopen, kant, band, enz.. Tevens ook reparatie van kapotte ritsen, jassen, broeken en rokken. Tiny van Kasteren, Biezendijk 26, 5465LD Zijtaart, tel. (0413) 36 57 42.

 

 

Verslag Seniorentoernooi Jong Nederland

 

Vrijdag 11 juni rond de klok van 20.30 uur begon het Seniorentoernooi van 2010. Het thema van dit jaar: WK voetbal! Alle deelnemende afdelingen kregen voorafgaand aan het toernooi een land toegewezen welke zij mochten vertegenwoordigen op ons eigen WK. De thuisopdracht was het maken van een origineel tenue.

Het toernooi begon met een kompastocht door het buitengebied van Zijtaart met tussendoor diverse opdrachten, waar de eerste punten verdiend konden worden. De tocht verliep goed tot na de tweede post, hier ging iets mis in de route en het grootste deel van de deelnemers verdwaalde. Hierdoor kon het bosspel dat op het einde van de tocht gepland stond helaas niet doorgaan.

Op de zaterdag werd iedereen wakker met een heerlijk zonnetje en de vrolijke klanken van de ochtendgymnastiek. Het prachtige weer was een perfecte start voor de zeskamp die deze dag op de planning stond. Deze bestond uit drie spellen in het buitengebied en drie spellen rondom het voetbalveld van VOW.

 

Kwalleballen

In het buitengebied moesten de deelnemers het tegen elkaar opnemen met een kussengevecht op balken boven de Biezenloop van circa zes meter breed en anderhalve meter diep. Het werd een heuse titanenstrijd op de balken en velen mochten het frisse water van dichtbij bekijken. Naast het kussengevecht moesten de teams elkaar op een vlot vooruit trekken en was men zeer fanatiek bij het spel “kwalleballen”. Dit is een spel waarbij je een jute zak met zand bij de tegenstander in een teil met water moet gooien. Erg veel strijd, modder en dus erg leuk.

Voor ons eigen WK mochten we ook gebruik maken van het voetbalveld van VOW. Op een van de velden stonden diverse voetbalspelen uitgezet met als klapstuk het “levend tafelvoetbal”. Een luchtkussen waarbij de deelnemers aan touw vastzitten waardoor ze alleen maar links of rechts kunnen lopen. Een zeer fysiek spel waarbij het er vrij hard aan toe kan gaan. JN Budel-Schoot kan dit beamen: zij moesten het opnemen tegen de heren van de Lutte.

Na een ochtend en middag vol actie en waterpret was het tijd voor een welverdiende barbecue. Er was voldoende vlees en salade zodat niemand iets te kort kwam. Nadat alle hamburgers en frikadellen weer een beetje waren gezakt, mochten de senioren hun leiding aan gaan moedigen tijdens het leidingspel: “levend tafelvoetbal”. De leiding liet zich niet kennen en met wat gecombineerde teams werd er fanatiek gevoetbald.

 

Stroboscoopvoetbal

Rond de klok van 23.30 uur kon het laatste spel beginnen: “Stroboscoop voetbal”. Dit is niets meer dan een grote bal van 2 meter hoog tussen de palen van de tegenstander duwen. Klinkt eenvoudig, maar valt behoorlijk tegen in de praktijk. Het is vooral erg fysiek omdat het best een zware bal is, daarnaast is het veld verlicht met 2 stroboscooplampen. Het is dus ook nog eens lastig om diepte te zien. Kortom, erg gaaf maar wel lomp.

Op zondag mocht iedereen een uurtje langer blijven liggen en was er de mogelijkheid om eerst lekker rustig te ontbijten waarna iedereen de tenten op kon ruimen. Hierna werd bekend gemaakt wie er met de titel naar huis mocht. Het was duidelijk dat er twee teams erg dicht bij elkaar lagen. Uiteindelijk was het Jong Nederland Enter die er met de winst vandoor ging.

 

Einduitslag:

 

  1. Enter
  2. De Lutte
  3. Saasveld
  4. Erp/HDL
  5. Budel-Schoot 2
  6. Rapenland
  7. Budel-Schoot 1
  8. Vorstenbosch/Zijtaart

 

Organisatie Seniorentoernooi 2010

JN Vorstenbosch & JN Zijtaart

 

VANUIT de BRON

 

Agenda:

                                                    

       Zondag 27 juni: 9.30 uur; Naviering 1e H. Communie en Vormsel.

        3 juli: Feestdag van de H. Thomas.

      Zondag 4 juli: Viering m.m.v. koor “Vivace”.

 

HEILIGE THOMAS.  Eerste eeuw.

 

Iedereen kent Thomas, een van de apostelen van Jezus, als de ongelovige Thomas. In het begin valt hij onder de apostelen heel weinig op, als iemand die een stap terzijde staat en de kat uit de boom kijkt voor hij zijn mening geeft. Hij is ook niet altijd met de anderen samen; als Christus na zijn kruisdood en verrijzenis aan de apostelen verschijnt, ontbreekt Thomas, die weigert te geloven dat zij de Heer hebben gezien. Het evangelie van Johannes legt hem dan de woorden in de mond: “Indien ik in zijn handen het teken der spijkers niet zie en mijn vinger niet in de plek van de spijkers steek, en mijn hand niet in zijn zijde, zal ik geenszins geloven.” Een week later was de kleine gemeente van Jezus weer bijeen, Thomas inbegrepen, toen Christus opnieuw verscheen en tot de apostel zei: “Breng uw vinger hier en raak mijn handen aan, breng uw hand en steek die in mijn zijde, en wees niet ongelovig maar gelovig.” Daarop riep Thomas uit: “Mijn Heer en mijn God!” Dat deze woorden, de eerste glasheldere aanduiding van Christus als Godmens, juist door de “ongelovige Thomas” worden uitgesproken, geeft er in het evangelie natuurlijk een extra accent aan.

Meteen daarna doet hij weer een stap terzijde, want het wordt uiterst moeilijk zijn spoor te volgen. Slechts op één punt zijn de overleveringen het eens, namelijk dat hij naar het oosten trok, India vermoedelijk, waar regelmatig handels-

schepen heen voeren, en misschien nog verder, want een groep katholieken in Zuidoost-Azië staat bekend als thomas-christenen; maar laten wij het op India houden, dat hem als bijzondere patroon vereert. Het apocriefe “evangelie van Thomas” (dit evangelie wordt door de kerk niet als echt erkend) bevat volgens kenners trouwens elementen, afkomstig uit het boeddhisme. Rond het jaar 67 zou Thomas bij Madras in zuidelijk India de marteldood zijn gestorven door een speerworp; relieken bevinden zich onder meer in Bombay en in Rome – te weten de wijsvinger die in de wonden van Christus heeft gerust.

 

 

 

 

W.T.C. Zijtaart

 

Heren: zondag 27 juni, St. Josef, pauze in Smakt, 95 km, vertrek 8.30 uur.

Dames: zondag 27 juni, De Baron, pauze in Geijsteren, 80 km, vertrek 8.30 uur.

Senioren: woensdag 30 juni, Haghorst Landgoed Baest, pauze in Moergestel ‘De Reusel’, 90 km, vertrek 8.30 uur.

 

KBO

AGENDA:

Maandag 28 juni 13.00 uur: Biljarten

Maandag 28 juni 13.30 uur: Fietsen

Dinsdag 29 juni 09.30 uur: Seniorenkoor

Dinsdag 29 juni 12.00 uur: Eetpunt

Dinsdag 29 juni 13.00 uur: Vrij biljarten

Woensdag 30 juni 09.00 uur: Gym

Woensdag 30 juni 13.30 uur: Kienen

Donderdag 1 juli 12.00 uur: Eetpunt

Donderdag 1 juli 13.00 uur: Competitie biljarten

Donderdag 1 juli 13.30-14.30 uur: Bibliotheek

Vrijdag 2 juli 13.30 uur: Bridgen

 

BRIDGEN:

De uitslagen van vrijdag 18 juni 2010:

A-lijn:

1.Marlies v. Geffen & Lida v. Houtum              62,92 %

2. Pieter v.Geffen & Tonnie Kivits                    59,58 %

3. Mien vd.Crommenacker & Anny vd.Ven      53,33 %

    Cor & Marietje Mollen                                 53,33 %

5. Cor v.d. berg & Toon v. Schaijk                    52,08 %

6. Marcel v.d. Akker & Wim v. Os                   51,67 %

7. Harry & Jana v.d. Acker                              49,17 %

8. Wim & Tiny v. Lieshout                               48,75 %

 9. Maria Rijken & Willemien Verhoeven          45,00 %

10. Mien Verhoeven & Mien Vissers                44,58 %

11. Bert & Diny Kanters                                  40,00 %

12. Jo Delisse & Jan Rijkers                             39,58 %

B-lijn:

1. Martien v. Cleef & Marietje v.d. Horst          60,00 %

2. Adriaan v.d. Tillart & Petra v.d. Hurk           59,58 %

3. Jan v. Gerwen & Anny v.d. Hurk                 58,75 %

4. Fien v. Boxmeer & An Thijssen                    55,83 %

5. Jo Verhoeven & Tonny Rijkers                     50,42 %

6. Harry v. Boxmeer & Tonn Verbruggen         50,00 %

    Wim v. Schaijk & Harry Ploegmakers           50,00 %

8. Harry & Marietje v.d. Wijgert                       44,58 %

9. Mies & Joke v.d. Burgt                                43,75 %

10. Mien v. Asseldonk & Nellie v.d. Berg         42,92 %

11. Chris & Christien v. Helvoirt                       42,50 %

12. Bert & Anneke v. Helvoort                         41,67 %

 

 

BILJARTEN:

Uitslag van de vriendschappelijke wedstrijd in

Keldonk op dinsdag 15 juni 2010:

M.Beks             53 75-Chris v. Helvoirt              23 13

A.v.d. Linden   49 60-Cor v. Zutphen                64 82

C.Rijkers          43 31-Wim v.d. Sanden             53 80

K.v. Lankveld   41 44-Tonnie v. Uden               29 47

G.Jans              25 26-Johan v. Zutphen             25 15

P.Jans              23 21-Martien v. Zutphen          20 26

M.Rijkers         20 19-J.Rijkers                         18 22

M.Rijkers         20 16-Tonn Verbruggen            19 31

W.Vervoort      20 27-J.Rijkers                         18 23

F.Versantvoort 14 15-Jan v.d.Oever                 15 10

H.v. Hees        13 11-Johan v. Zutphen             25 31

 

Uitslag van de vriendschappelijke wedstrijd in

Dinther op woensdag 16 juni 2010:

M.Verwegen    60 60-Wim v.d. Sanden            53 62

G.v. Hasselt     50 64-Wim v.d. Sanden            53 74

A.v. Schijndel   46 45-Chris v. Helvoirt             23 26

W.v.Uden        46 39-Jan v. Uden                   18 18

M.Verbakel      40 63-Jos Claassen                  23 20

J.Roefs 36 41-Martien v. Zutphen                     20 13

J.v. Schijndel    36 36-Martien v. Zutphen         20 11

A.v. Zoggel      34 36-Tonn Verbruggen           19 20

B.v.d. Ven       34 22-Jan Rijkers                     18 15

H.v.d. Heijden  32 34-Willy vd. Berkmortel      18 29

M.v.d. Wetering 26 34-Cor Coppens                 20 23

 

 

Kampioen v.d. Biljartclub KBO

 

Tonnie van Uden

 

Tonnie, proficiat!!

 

 

Zijtaartse Bridge Club 2001 (ZBC’01)

De uitslagen van dinsdag 15 juni 2010:

A-lijn:

1. Jan v. Gerwen & Jan Rijkers                        59,38 %

2. Piet Thijssens & Riek Rijkers                        57,29 %

3. Mientje v.d. Tillaart & Ria Veldhuis               56,25 %

4. Jo Verhoeven & Riet v. Hout                        54,69 %

5. Cor & Marietje Mollen                                 53,65 %

6. Diny v.d. Boogaart & Betsie v. Gerwen        51,04 %

7. Toos v. Berlo & Willemien Verhoeven          46,35 %

8. Hilly v. Bosbeek & Ria Swinkels                   42,71 %

9. Toon & Marietje v. Schaijk                           40,10 %

10. Jana v.d. Acker & Annie v.d. Ven              38,54 %

B-lijn:

1. Harrie & Marietje v.d. Wijgert                      59,58 %

2. Maria Rijken & Tonny Rijkers                      59,58 %

3. Adriaan v.d. Tillart & Jack Sebrechts            56,25 %

    Chris & Christien v. Helvoirt                         55,83 %

5. Anneke Jans & Maria Pepers                       51,67 %

6. Cor & Nellie v.d. Berg                                 50,00 %

7. Anny & Josien v.d. Berkmortel                     49,58 %

8. Piet & Wim v. Schaijk                                  48,33 %

 

 

Psychoblabla (met een knipoog)

(columns ook na te lezen op www.interpunctie.nl, onderaan de pagina, zie weblog)

Zelf vind ik het soms ook storend hoe mensen wat “soft” en onduidelijk met allerlei zweverige termen gooien, maar de ellende is dat er geen duidelijker woorden zijn dan die softe uitdrukkingen. Soms hoor ik mezelf die woorden gebruiken, gewoon omdat er geen betere kwalificaties zijn. Maar eigenlijk vind ik dit hulpverlenersjargon ook heel vervelend.

Ik denk dan aan uitspraken als:

 

boosheid loslaten                      -niet eerlijk naar jezelf toe zijn

iets een plaatsje geven              -“wat vind je er zelf van??”

een rugzakje (of bagage) hebben - blokkades hebben /  opruimen

van jezelf kunnen houden          -in/uit balans zijn

“wat doet dat met jou?”             -het is heel dubbel

aarden                                     -kwetsbaar opstellen

 

Veel mensen die zelden met emotionele problemen worstelen, vinden deze termen al helemaal belachelijk. Zouden daarom uitdrukkingen als “met de poten in de klei” bedacht zijn? Om tegenwicht te geven aan dat softe. Inderdaad zou Youp van ’t Hek er een fantastische sketch van kunnen maken. Waarschijnlijk zouden de geitenwollen sokken niet ontbreken, hoewel die volgens mij niet meer bestaan bij hulpverleners.

Toch zijn er in elk beroep veel gebruikte woorden waaraan niemand zich stoort. Zoals: debet, credit, solvabiliteit (boekhouder), servicegericht, klantvriendelijk (winkels). Zo zijn er ook woorden die door iedereen worden gebruikt en waardoor niemand nog weet wat het betekent. Tegenwoordig heet iedereen bijna “manager” (salesmanager, floormanager, bureaumanager, casemanager).

 

 

Gelukkig vind ik meestal woorden die wat dichter bij de “gewone mensen” staan en die minder algemeen als “hulpverlenerstaal” worden gezien. Bovendien zijn een heleboel problemen aards en hard en is de aanpak ook lang niet altijd zo soft. Bij de aanpak van huiselijk geweld, relatieproblemen, seksueel misbruik etc. helpt “loslaten” niet en kan je het allemaal niet zo gemakkelijk “een plaatsje geven”. Ik hoop dat ook andere hulpverleners dit met een knipoog kunnen lezen.

 

Mw. N. Timmermans-van de Kamp

Interpunctie,

Smientdonk 2,

5467 CA  Veghel

tel. (06) 215 924 35. 

 www.interpunctie.nl

 

 

MiK danst mee tijdens  Veghel op Gympies

 

Op zaterdag 26 juni staat de gemeente Veghel in het teken van Sport. Natuurlijk is de dansafdeling van MiK Kunsteducatie vertegenwoordigd! Het programma van MiK op deze sportieve dag ziet er als volgt uit:

13.30 uur: MiK docente Berdy Maertens verzorgt op de markt een enthousiaste warming up voor alle deelnemers van het evenement!

14.00 tot 15.00 uur: Workshop Lekker Dansen in sporthal de Beemd. Iedereen kan meedoen, jong en ouder, klein en groter, onder leiding van docente Yvonne den Dekker.

15.00 tot 16.00 uur: Workshop Hip Hop door MiK docente Milou Weekers.

16.00 tot 17.00 uur: verzorgt Berdy Maertens tenslotte een Minidans voor kleuters.

Kom kijken en eigenlijk is dit nog beter: kom lekker meedoen!

 

 

Slagwerkers MiK Kunsteducatie geven op 3 juli:

 

Spetterend Slagwerk Concert in Rooi!

 

Op zaterdag 3 juli 2010 zorgen slagwerkers van MiK voor een spetterend concert in Cultureel Centrum Mariëndael in Sint-Oedenrode. Eigentijdse nummers van Coldplay, Queen, The Blues Brothers en Slagerij van Kampen staan op het programma. Zij spelen deze arrangementen met de inzet van bijzondere instrumenten zoals trommels, bekkens, xylofoon, bezemstelen, aanstekers en plastic buizen! De entree is 5 euro inclusief 1 consumptie. Kaarten zijn verkrijgbaar bij MiK in Veghel of aan de balie van Mariëndael. Het concert begint op 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur.

 

 

Groene Handdruk Uitgereikt

 

Wethouder Annemiek van de Ven heeft De Groene Handdruk uitgereikt aan bewoners die initiatieven nemen om de biodiversiteit in de gemeente Veghel te vergroten.

 

De gemeente Veghel kent een grote verscheidenheid aan micro-organisme, dieren- en plantsoorten, ook wel biodiversiteit genoemd. Omdat 2010 “Het jaar van de biodiversiteit” is, had de gemeente in februari 2010 een oproep gedaan aan haar bewoners om mensen of initiatieven te nomineren die in aanmerking komen voor de aanmoedigingsprijs, De Groene Handdruk. Wethouder Annemiek van de Ven heeft 12 trofeeën uitgereikt aan het Fioretti college, Basisschool ’t Ven, Basisschool de Tuimelaar, de heer P. Breugel, de heer. H. Leuken,  de Zijtaarts Jeugd Natuurvereniging, de heer T. van den Elsen de heer W. van der Velden, de heer G. van Leiden, mevrouw L. van Beurden en mevrouw A. Oudendijk

 

Enkele initiatieven zijn:

Plaatsen van een vogel vide, nesten voor kerk- en steenuilen, natuur projecten op scholen, vleermuizen kasten, weidevogel bescherming, bijdrage aan insecten en bijen.

 

Om “het jaar van de biodiversiteit” verder te vieren zijn in de gemeente allerlei acties en programma’s onder het motto  “Groene Stapsteen door Veghel”

 

 

Ponyclub De Reigertjes.

 

Veghel, spring- en dressuurwedstrijd

 

Zaterdag en zondag hebben de ruiters van Ponyclub de Reigertjes deelgenomen aan de dressuur- en springwedstrijden van ponyclub St.Lambertus uit Veghel. De wedstrijden  vonden plaats aan het oefenterrein tegenover Intratuin. Het weer was goed en de sfeer gezellig. Hieronder volgen de dressuuruitslagen.

 

Dirkje Aarts met Silvano, klasse EL2, 2e  plaats met 195 punten.

Sharen van Malsen met  Fabien, klasse DB 1e plaats met 198 punten.

Indira Jussen met Amber behaalde 174 punten in de klasse EB.

Emma Boes met Lintelo Candyman, in de klasse CB,  1e plaats met 189 punten.

De uitslagen van het springen waren:

Sharen van Malsen met Jessy, klasse DZ foutloos, 2e plaats. Met Fabien in de klasse DL had Sharen 12 strafpunten.

Indira Jussen met Amber, klasse EB, 6 strafpunten.

Caitlin Boes met Sheila, klasse DL helaas 3 weigeringen.

 

 

 

 

 

 

Uw voeten weer gezond

 

Pedicure Arianne

 

Zondveldstraat 12

Zijtaart

0413 – 206091

 

*Ook voor Diabetische Voetverzorging.

*Lid van Brancheorganisatie Pro Voet.

 

 

 

 

 

 

 

Uitslag Dorpszeskamp 2010!

 

Bij de volwassenen is de 1e prijs gegaan naar de Klojoos, de 2e prijs naar CV de Reigers en de 3e prijs naar de Goas.

Uitslag van het jongerenklassement: de 1e prijs is gegaan naar ’t is wa, de 2e prijs naar Naamloos 1 en de 3e prijs naar Naamloos 2.

Hierbij willen we alle vrijwilligers, deelnemers en sponsoren bedanken die op wat voor manier dan ook hebben bijgedragen aan de zeskamp. Zonder al deze mensen kunnen we geen zeskamp organiseren.

We hopen volgend jaar dan ook weer veel deelnemers te zien, maar zeker ook veel vrijwilligers.

Mocht je interesse hebben om het volgend jaar mee te organiseren, dan kun je dit doorgeven aan een van de commissieleden.

We willen bij deze ook iedereen die helaas een bezoekje hebben moeten maken aan het ziekenhuis heel veel beterschap toewensen!

 

Groeten, Dorpszeskamp Zijtaart

 

 

 

TOUWTREKWEDSTRIJD ZIJTAART

 

Ook dit jaar organiseert Café Kleijngeld

weer een Touwtrekwedstrijd op:

 

ZONDAG 18 JULI aanvang 13.00 uur.

 

Inschrijving: vanaf Maandag 21 Juni t/m 12 Juli.

 

 

Een team wat inschrijft voldoet aan de volgende voorwaarden:

§        Een team bestaat uit een coach en min. 6 touwtrekkers, eventueel 1 of 2  reserve.

§        De minimale leeftijd is 16 jaar.

§        Alle deelnemers dienen om 12.30 uur aanwezig te zijn, zodat we om 13.00 uur met de wedstrijden kunnen beginnen.

§        Er zal getrokken worden in drie klasse: Heren geoefend / Heren ongeoefend / Dames.( Heren worden ingedeeld gelang leeftijd en ervaring.

§        Het inschrijfgeld bedraagt € 10,00 per team en dient bij opgave te voldoen