Zijtaarts Belang Dorpsnieuws


Dorpsnieuws  Zijtaarts Belang > Archief jaargang 19   2009-2010 > Dorpsnieuws  jaargang 19  nummer 26

Dorpsnieuws  jaargang 19  nummer 26

24 maart - 31 maart 2010

© zijtaarts belang

Donaties:

Banknr. 1608 09 002

t.n.v. Stg. Dorpsnieuws

Zijtaarts Belang

Rabobank Veghel-Erp

info / kopij :

 Dorpsnieuws@ZijtaartsBelang.nl

 

 

Klik hier voor pdf-versie : Zijtaarts Belang jrg 19 nr 26

 

Voor de Tekst versie zie hieronderKERKBERICHTEN

 

KERKBERICHTEN

Zaterdag: 27 maart 17.00 u. Peuter/Kleuterviering.

Zondag: 28 maart Palmzondag 9.30 u. Pater van Delden (Gem.Koor).

Wij gedenken in deze viering:

Jrgt. Pastoor Magis; Riek van Zutphen-Daniëls (nms.Broederschap Hakendover); Mien Habraken – Leenders (vanwege verjaardag); Overl.oud. van den Tillaart-van de Ven;  Adriaan van Dommelen.

Donderdag: 1 april 19.00 u. Witte Donderdagviering Pater van Delden (Gem.Koor).

Vrijdag: 2 april 19.00 u. Goede Vrijdagviering Pater van Delden (Gem.Koor).

Zaterdag: 3 april 20.00 u. Paaswake Pater van Delden (Gem.Koor).

Overleden: Adriaan van Dommelen in de leeftijd van 77 jaar.  

Aanvulling Kerkberichten

 

 

Stand van zaken nieuwe bestemming kloostertuin

 

Afgelopen maandag hebben wij een constructief gesprek gehad met wethouder Jan van Burgsteden. We hadden vooraf enkele belangrijke uitgangspunten aangegeven als basis voor het gesprek:

-we kijken vooruit i.p.v. achteruit (we gaan dus geen welles-nietes-gedoe opvoeren)

-we spreken af op welke wijze wij elkaar op de hoogte houden van plannen en ontwikke-lingen

-we streven allebei dezelfde doelstelling na: zowel gemeente als dorpsraad zetten zich met goede bedoelingen in voor de toekomst van ons dorp en houden rekening met wederzijdse belangen.

Op basis van deze uitgangspunten hebben wij de concrete en juiste informatie over de invulling van “bestemmingsplan kloostertuin” ontvangen van de wethouder. Hierdoor is het nu voor ons als dorpsraad duidelijk wat er gaat komen. Op een totaal van 3000 vierkante meter zullen 8 percelen worden uitgegeven voor vrijstaande woningen; per perceel is er ongeveer een oppervlakte van 375 vierkante meter. Er zijn nog enkele andere aspecten aan de orde gekomen bij de invulling van dit bestemmingsgebied.

Op onze openbare vergadering van 6 april a.s. zullen wij uitgebreidere informatie geven over dit onderwerp. 

 

Dorpsraad Zijtaart

 

 

 

 

Belangrijke Telefoonnummers:

Kerkberichten C.v. Helvoirt                   (0413) 36 58 61

Huisartsenpost:

  Avond, nacht en Het  weekend            0900-8860

Huisarts J.M.Bonnet                              (0413) 35 22 23

Meldpunt Ouderenzorg                          0900-8803

Thuiszorg en Kraamzorg                        0900-8803

Centraal Alarm nummer                          1 1 2

Politie/Brandweer/Ambulance spoed       1 1 2

Politie          direct                                  0900 8844

Brandweer   direct                                 (073) 612 31 23

Ambulance  direct                                 (0412) 63 15 15

Stadhuis Veghel                                    (0413) 38 66 44

Gem. Veghel Storingsnummer                (0413) 38 66 66

Basisschool "Edith Stein"                        (0413) 36 51 68

Tennispark Zijtaart                                 (0413) 76 90 25

De Korenmolen (dorpshuis)                   (0413) 36 66 79

De Vonders                                          (0413) 35 03 77

De Molensteen                                      (0413) 36 73 73

 

 

BELANGETJES

 

Te koop: John van Zutphen Diervoeders, Antoniusstraat 40, Keldonk, tel. (0413) 21 20 24. Voor al uw voeders, vogelzaden, meststoffen, kalk, moskiller, houtvezel, zaagsel enz. (ook kleinverpakkingen). Afhalen dinsdag en vrijdag na 18.00 uur, zaterdag na 13.00 uur.

 

Oud ijzer: U kunt nog steeds oud ijzer bij ons brengen. Wij zijn echter niet meer in de gelegenheid om het bij u op te halen. Bedankt voor uw begrip. Fam. Van Kasteren, Biezendijk 26, Zijtaart. Tel. (0413) 36 57 42 of (06) 222 477 39.

 

Uitverkoop aan huis: kleinvakartikelen, ritsen, garen, knopen, kant, band, enz.. Tevens ook reparatie van kapotte ritsen, jassen, broeken en rokken. Tiny van Kasteren, Biezendijk 26, 5465LD Zijtaart, tel. (0413) 36 57 42.

 

Prikpost in Zijtaart.

 

De prikpost is gevestigd in Dorpshuis de Korenmolen aan de Past. Clercxstraat 66a. Iedere donderdagochtend is de prikpost geopend (vanaf 8.15u. aanwezig zijn).

 

De prikpost is er niet alleen voor trombosedienstpatiënten. Wanneer er bloed geprikt moet worden via de huisarts of specialist kan men ook naar de prikpost komen. Patiënten kunnen hier ook ander laboratoriummateriaal afgeven.

 

 

Nederlands Springkampioen bij  De Reigertjes.

 

In Ermelo zijn afgelopen zaterdag de Nederlandse Kampioenschappen springen gehouden. Voor de tweede keer is Sharen van Malsen Nederlands kampioen springen geworden met haar pony Yellow Surprise in de klasse CZ. Van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!

Tweede Paasdag (5 april) a.s. zal er aan de Leinserondweg in Zijtaart een buitenwedstrijd dressuur worden gehouden. Kom gerust eens kijken. We hopen natuurlijk op mooi weer.

 

 

NIET VERGETEN DE KLOK TE VERZETTEN!!!!! 

 OP 27 MAART!!!!

 

 

 

Rode Kruis

Op maandag 29 maart 2010 om 14.00 uur is er door de werkgroep van het Rode Kruis weer een ontspanningsmiddag gepland. Deze bijeenkomst is in Dorpshuis De Korenmolen. Nieuwe belangstellenden kunnen zich melden bij; mevr. Th. van den Hurk-v.d. Biggelaar, tel. 36 37 34 of bij mevr. M. Hooijmans-Swinkels, tel. 34 01 13.

 

 

 

VIERINGEN VOOR PEUTERS EN KLEUTERS

De naam Vieringen voor Peuters en Kleuters doet misschien vermoeden dat deze vieringen in de kerk alléén bedoeld zijn voor kinderen t/m de kleuterleeftijd. Niets is minder waar, de werkgroep richt zich op alle kinderen tot de communieleeftijd. Het is de bedoeling om kinderen vanaf het begin vertrouwd te maken met het geloof. Kinderen in de leeftijd tot een jaar of 8 staan ervoor open en kunnen er juist van genieten.

Veel ouders vinden het moeilijk om het geloof op een manier die past bij de leeftijd bespreekbaar te maken. Wat kun je als ouders doen, hoe moet je dat nou aanpakken? Het is toch ontzettend mooi om samen met andere kinderen, klasgenootjes en hun ouders iets te kunnen doen?

De viering is voor kinderen, vaders en moeders, opa’s en oma’s. Het is steeds een korte viering met een ander thema. Het thema past b.v. bij het seizoen. We vertellen een verhaal uit een prentenboek of een Bijbelverhaal en we hebben elke keer een passende doeactiviteit. Kinderen worden dus echt bij de viering betrokken en hoeven niet alleen maar te luisteren, ze kunnen meedoen!

Zaterdag 27 maart a.s. om 17.00 uur is er weer een viering. Dit keer hebben we het thema aan gepast op de lente. We zouden het fijn vinden om zoveel mogelijk kinderen met hun ouders en andere belangstellenden te verwelkomen in onze kerk.

 

Werkgroep peuter/kleutervieringen

 

 

 

Buurtvereniging Krijtenburg

 

Wijziging  contactpersoon:

 Sjaan van der Linden

Krijtenburg 8

5465PL Zijtaart

0413-365261

 

 

Dupkes Jeugdfestijn 8 mei 2010

 

Na een geweldige opkomst op het jeugdfestijn van De Dupkes in 2009 zal er dit jaar weer een groot feest worden georganiseerd voor de jeugd uit Zijtaart en de omgeving. Er is genoeg te doen voor uw kinderen om ze de hele middag bezig te houden, zodat het ’s avonds lekker rustig in huis is! Zo zal er dit jaar een clown rondlopen, kinderen kunnen worden geschminkt, er wordt een stoelendans gehouden en er is nog veel meer te doen. Ook is er genoeg ranja aanwezig en worden er volop pannenkoeken gebakken.

Voor de ouders zullen er banken en tafels staan waaraan zij kunnen zitten en zal het Dupkesteam de kinderen de hele middag vermaken. Een groot springkussen zal in de tent staan, zodat de ouders toch stiekem hun kinderen in de gaten kunnen houden. Voor de kleine voetballers onder ons is er ook een voetbalveld.

De kindermiddag is van 14.00 uur tot 16.30 uur. De entreeprijs bedraagt € 4,00. Wij hopen dat u en uw kinderen aanwezig zullen zijn op het jeugdfestijn, zodat wij er gezamenlijk een geweldig feest van kunnen maken!

 

Met vriendelijke groet,

Het Dupkes Team

 

 

 

 

 

 

 

Zijtaartse Toneelvereniging viert

25 jarig jubileum

met “Mallemolen”

 

Dit jaar bestaat de Zijtaartse Toneelvereniging 25 jaar! Daarom heeft de vereniging besloten dit jaar met een groot en ambitieus toneelstuk voor de dag te komen! Naast de vaste spelers zullen speciaal voor deze gelegenheid ook verschillende oud-leden terug op het toneel verschijnen, maar ook nieuwe jeugdige gezichten zullen het podium beklimmen. En verder zullen er ook leden te zien zijn die normaal gesproken achter de schermen werken.

 

Ook heeft de vereniging dit jaar weer een nieuwe regisseur weten aan te trekken. Jurgen Scheffer uit Veghel heeft dit jaar samen met de spelers hard gewerkt om er een onvergetelijk stuk van te maken. Een zware opgave voor deze beginnende regisseur omdat er op verschillende momenten meer dan 25 personen op het toneel zullen staan!

“Mallemolen” speelt zich af rond 1900 als de jaarlijkse kermis weer is neergestreken in het dorp. Willy van de Biggelaer is de populaire lokvogel van de mallemolen van mevr. Janvier. Hij moet de dorpsbewoners, en dan vooral de mooie meisjes, de mallemolen in praten. Als hij het dorpsmeisje Juultje van der Wiel leert kennen, worden zij al snel verliefd op elkaar. Maar een lokvogel met een vriendinnetje is natuurlijk niet goed voor de zaken en hoe gaat een man, die zijn vrijheid gewend is, om met de verantwoordelijkheden die horen bij een relatie?! Daarnaast blijkt Willy ook niet zo zachtaardig van karakter te zijn en kent hij de verkeerde personen… Wat er precies staat te gebeuren houden we nog even in het midden, maar als er nog twee vreemde veldwachters, een omhooggevallen familie, een hemels tafereel en veel andere karakters hun opwachting zullen maken, kun je je voorstellen dat het weer een avond met uitersten wordt!

“Mallemolen” is een vrolijk spel, met veel humor, maar ook drama, actie en spanning wisselen elkaar voortdurend af. Kortom een toneelstuk vóór alle leeftijden dóór alle leeftijden!

Op 26, 27 en 28 maart bent u van harte welkom in de “Molensteen” die speciaal voor de gelegenheid omgetoverd zal worden tot een ware kermis. De voorstellingen beginnen om 20.00 uur, maar de zaal zal opengaan om 19.30 en vanaf dat moment zult u zich al in de voorstelling wanen.

Toegangsprijs is € 3,50 voor kinderen tot 12 jaar en € 7,00 voor volwassenen. Kaarten zijn te koop aan de kassa, maar ook telefonisch al te bestellen bij Marian vd Acker, tel (0413) 36 62 66.

De Zijtaartse Toneelvereniging heet u graag welkom op een van deze avonden om samen met hen te genieten van “Mallemolen” en het 25 jarig bestaan van de vereniging.

Graag tot ziens!

25

NOTARIS GEEFT UITLEG OVER ERF- EN SUCCESSIERECHT

In het televisieprogramma Radar werd begin maart uitgelegd, dat na een overlijden de achterblijvende partner geconfronteerd kan worden met een forse aanslag van de belasting. Ook werd uit de doeken gedaan hoe dat voorkomen kan worden door een testament te maken. Het programma leidde bij de notarissen in Nederland tot een stortvloed van vragen. Vivaan, Ouderenwerk organiseert in samenwerking met Schepers en Van Nunen Netwerknotarissen op woensdag 31 maart een informatieavond in Dienstencentrum de Peppelhof, Wilgenstraat 15 in Veghel. De avond begint om 19.30 uur.

Notaris Bram van den Bogaart legt tijdens de avond uit hoe het erfrecht en het successierecht in ons land in elkaar zitten en wat je in een testament kunt regelen. Voor de aanwezigen zal er volop gelegenheid zijn om vragen te stellen. Aan de hand van de informatie zijn de bezoekers in staat om zelf te bepalen of zij hun testament moeten laten aanpassen of er een moeten laten maken. De informatie is vrijblijvend. Na deze avond kunnen mensen, als dat nodig is, een afspraak maken met een notaris naar keuze. De informatieavond is gratis toegankelijk.

 

 

 

Nieuws van de judomat uit Keldonk.

Afgelopen zondag heeft er een toernooi plaatsgevonden waarbij 107 judoka's van 8 verschillende verenigingen hebben deelgenomen. Deze keer hadden we veel inschrijvingen uit Keldonk zelf die de eer van de club hoog hielden, wat natuurlijk ontzettend fijn is.

Onder grote publieke belangstelling hebben we een aantal mooie en spannende wedstrijden gezien waarbij de judoka's uit Keldonk zich van de goede kant hebben laten zien. Het was een geslaagd toernooi met voor alle deelnemers een mooie prijs.

Hieronder volgen de uitslagen van de Keldonkse judoka's:

1e prijzen waren er voor Tim en Daan Sledsens, Jim van de Ven, Bart van Boxmeer en Jelle Pepers.

2e prijzen: Stef van der Heijden, Kevin Rooijakkers, Lars Klein Breteler, Koen van Boxmeer en Niels van den Broek.

3e prijzen: Roy van der Heijden, Bram Vink en Janus Klein Breteler.

4e en 5e prijzen: Roan Koolen, Niels van de Nieuwen-huyzen, Jarno van de Hurk en Kimberly van Houtum.

Proficiat allemaal, namens het bestuur van Judoclub "de Jigoro's"

 

 

 

 

 

 

 

Pech bij Vanderlande industries

Op maandag 1 maart jl. was het flink raak op de afdeling shipping van Van Der Lande Industries. In en om de afdeling hebben zich op 1 avond diverse ongelukken voorgedaan.

Eén van de heftruckchauffeurs van Van der Lande voelde zich namelijk tijdens het laden en lossen niet helemaal lekker, doordat hij een hypo (te lage bloedsuikerspiegel) had. Hierdoor was hij niet alert tijdens zijn werkzaamheden en veroorzaakt diverse ongevallen: Eerst schampte hij met zijn heftruck 2 monteurs die naast het rijpad aan het werk waren en die raakten daarbij gewond. Daarna reed hij in volle vaart tegen de vrachtauto die hij aan het laden was. Een collega van hem, die aan het overleggen was met de vrachtwagenchauffeur, werd vol geraakt en viel onder de trailer. De bijrijder van de vrachtwagen zag de heftruck in volle vaart aankomen en wist nog net weg te springen, maar viel van de trailer en brak zijn been. De vrachtwagenchauffeur zelf reageerde te laat en kwam klem te zitten tussen de lading van zijn vracht. Een collega die alles had zien gebeuren, was daar zo van geschrokken, dat hij helemaal over de toeren was. Tenslotte was er achter de vrachtwagen een elektricien bezig om de elektrische roldeur te repareren die in storing was gevallen. Door de harde klap schrok hij zodanig dat hij aan de stroom bleef hangen.

Gelukkig hebben deze ongevallen zich niet echt voorgedaan, maar was het wederom een succesvolle oefening van de Zijtaartse EHBO vereniging. Alle ongevallen waren perfect in scène gezet door de lotusgroep o.l.v. Kees v.d. Klundert, medewerker van Van der Lande en Martin van de Tillaart. De ongevallen en spelers waren gewoonweg niet van echt te onderscheiden.

De oefening was, evenals alle andere oefenavonden van de EHBO, bedacht en in elkaar gezet door onze kaderinstructeurs Pieter v.d. Berg en Léonie Martens, waarvoor wij hen via deze weg ook hartelijk willen bedanken. En tot slot willen wij Van der Lande Industries bedanken voor het verlenen van hun medewerking en het beschikbaar stellen van de locatie bij deze oefening. Mede door hun medewerking kunnen wij onze leden van de EHBO-vereniging goede praktijkoefeningen aanbieden. Hierdoor blijven zij getraind om u en andere mensen op een goede manier te helpen bij een eventueel ongeval.

Mocht u interesse hebben in onze vereniging of nadere informatie willen over de EHBO, dan kunt u altijd contact opnemen met één van de bestuursleden.

 

 

 

 

KBO

 

AGENDA:

Maandag 29 maart 13.00 uur: Regio biljarten

Dinsdag 30 maart 09.30 uur: Seniorenkoor

Dinsdag 30 maart 10.30-11.00 uur: Opgeven najaarsreis

Dinsdag 30 maart 12.00 uur: Eetpunt

Dinsdag 30 maart 13.00 uur: Vrij biljarten

Dinsdag 30 maart 14.00 uur: Line dansen

Woensdag 31 maart 09.00 uur: Gym

Woensdag 31 maart 13.30 uur: Kaarten

Donderdag 1 april 12.00 uur: Eetpunt

Donderdag 1 april 13.00 uur: Competitie biljarten

Donderdag 1 april 13.30-14.30 uur: Bibliotheek

Vrijdag 2 april 13.30 uur: Bridgen

 

BRIDGEN:

De uitslagen van vrijdag 19 maart 2010:

Rode lijn:

1. Ben & Tiny v.d. Steen                                  61,67 %

2. Jana v.d. Acker & Maria Rijken                               59,17 %

3. Ber & Diny Kanters                                                57,08 %

4. Toon v. Schaijk & Mari v.d. Steen                54,58 %

5. Wim & Tiny v.Lieshout                                            50,83 %

6. Harry v.d.Acker & Willemien Verhoeven      50,42 %

7. Mien Verhoeven & Mien Vissers                             49,17 %

8. Mien Vermeulen & Truus Vissers                            47,50 %

    Marcel v.d.Akker & Cor v.d. Berg                           47,50 %

10. Lida v. Houtum & Nellie v.d. Berg              45,83 %

11. Cor & Marietje Mollen                                           40,42 %

12. Henk v.d. Linden & Jan Rijkers                              35,83 %

Gele lijn:

1. Frans Hoefs & Mien vd.Crommenacker        61,98 %

2. Harry & Helmy Ploegmakers                                   57,81 %

3. Jo Verhoeven & Tonny Rijkers                                 55,73 %

4. Anny & Jozien v.d. Berkmortel                                 53,65 %

5. Harry & Marietje v.d. Wijgert                                  47,40 %

6. Mieke Toebast & Pieta Verbakel                              46,88 %

7. Anny v.d. Hurk & Mientje v.d.Tillaart           45,83 %

8. Fien v. Boxmeer & An Thijssen                                44,27 %

9. Martien v. Cleef & Marietje v.d. Horst                     43,75 %

10. Harry v. Boxmeer & Tonn Verbruggen                   42,71 %

BILJARTEN:

De uitslagen van de Regiowedstrijd in Wijbosch op

dinsdag 16 maart 2010:

v. Rijsbergen    71 69-Wim v.d. Sanden             53 26

v.d. Eerden      52 28-Mies Gibbels                   45 25

v.d. Aa            34 25-Jan de Wit                      32 25

v. Eck                          31 26-Martien v. Zutphen          20 25

Broks              22 42-Grard v. Eert                 20 27

Rovers                         33 26-Tonn Verbruggen            19 26

v.d. Sangen                  23 28-Willy v.d.Berkmoertel      18 30

v.d. Eerden      52 30-Jan v. Uden                   18   8

De uitslagen van donderdag 18 maart 2010:

T. Verbruggen  18 27 15-J.v.Uden                    20 17   8 

C.v. Zutphen    60 78 13-R.v.Tiel                      23 27 11

W.Henst          28 38 13-G.v. Eert                    19 11   5

J.Rijkers           18 22 12-M.v.Zutphen              20 14   7

J.Claassen        22 24 10-R.Kemps                   36 36 10

C.Coppens       20 21 10-P.v.d. Hurk                42 42 10

T.Verbruggen   18 18 10-T.v. Uden                  28 23   8

M.Gibbels         40 36   9-C.v. Helvoirt              19 12   6

J.de Wit           31 26   8-W.v.d. Sanden           53 47   8

J.Rijkers           18 15   8-W.vd.Berkmortel        22 10   4

J.v. Zutphen     23 16   6-W.v.d. Sanden           53 21   3

Zijtaartse Bridge Club 2001 (ZBC’01)

De uitslagen van dinsdag 16 maart 2010:

A-lijn:

1. Toos v. Berlo & Anny v.d. Ven                   64,17 %

2. Cor Mollen & Jan v. Stiphout                        59,17 %

3. Mien v. Berkel & Mien Verhoeven               58,33 %

4. Jana v.d. Acker & Anny v.d. Hurk               55,00 %

5. Joke Petit & Maria Rijken                           54,58 %

6. Jo Verhoeven & Ria Swinkels                     53,75 %

7. Jan v. Gerwen & Jan Rijkers                       49,17 %

8. Bert & Diny Kanters                                   44,58 %

9. Piet Thijssens & Riek Rijkers                        44,58 %

10. Toon & Marietje v. Schaijk                         41,25 %

11. Ria Delisse & Sybille v.d. Rijdt                    40,42 %

12. Diny v.d. Boogaart & Betsie v. Gerwen     35,00 %

B-lijn:

1. Anneke Jans & Maria Pepers                      61,67 %

2. Cor & Nellie v.d. Berg                                53,33 %

3. Piet & Wim v. Schaijk                                 52,92 %

    Anny & Jozien v.d. Berkmortel                    52,92 %

    Mientje v.d. Tillaart & Ria Veldhuis              52,92 %

6. Noud & Toos v. Zutphen                              52,50 %

7. Henk & Marietje v.d. Linden                       51,25 %

8. Harrie & Rina v. Berlo                                 47,92 %

9. Adriaan v.d. Tillart & Jack Sebrechts            47,50 %

10. Mien Vermeulen & Truus Vissers               46,67 %

11. Harry & Marietje v.d. Wijgert                     45,00 %

12. Tonny Rijkers & An Thijssen                     35,42 %

 

 

 

SPORTAGENDA

 

VOW Jeugd zaterdag 27 maart 2010

VOW A-1        thuis     Boerdonk A1                14:30u

VOW MA1 M1            uit        Boerdonk MA1             14:00u

VOW B-1        uit        Erp B3                         14:30u

VOW C-1        uit        SC Helmondia C3         12:30u

VOW M11C1 M2 thuis Schijndel/VITAM Cat. M11C1  13:00u

VOW D-1        uit        Boerdonk D1G             11:15u

VOW MD1 M3            uit Vorstenbossche Boys MD1  9:00u

VOW E-1        uit        Rhode/r+b E1               9:15u

VOW E-2        uit        Sparta'25 E5                 9:15u

VOW E-3        thuis     Handel E2                    9:30u

VOW F-1         thuis     Irene F1                       10:30u

VOW F-2         thuis     Venhorst F3                 10:30u

VOW F-3         uit        SCMH F3                    10:30u

VOW F-4         uit        Handel F3                    11:15u

 

VOW Veteranen zaterdag 27 maart 2010

VOW Vet A    Uit       Vet. Rhode                  Zaterdag

VOW Vet B     Uit       Vet. Sparta’25              16.30 uur

 

V.O.W. senioren zondag 28 maart

VOW H1         Uit       Nooit-Gedacht              14.30 uur

VOW 2                        Thuis    EVVC 3                      12.00 uur

VOW 3                        Thuis    Boskant 4                     11.00 uur

VOW H4         Uit       Rhode R+B 9               12.00 uur

 

VOW Dames zondag 28 maart 2010

VOW  D1        Thuis    Daw                            11.30 uur

VOW D2         Uit       Dam. Blauw-Geel/Ow  10.00 uur

 

 

W.T.C. Zijtaart

Heren: zondag 28 maart, Q-koorts, pauze in Herpen, 70 km, vertrek 9.00 uur.

Dames: zondag 28 maart, Q-koorts, pauze in Herpen, 60 km, vertrek 9.00 uur

Senioren: woensdag 31 maart, Escharen, pauze in Grave ‘De Elft’, 61 km, vertrek 9.00 uur.

 

 Zet in je agenda:

 

8 mei Dupkesfeest
20:00 – 01:00

 

Met optredens van:
- Plork en de Aannemers
- DJ’s Buurman & Buurman

 

Voor meer info:
www.dupkesfeest.nl


 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


SPORTUITSLAGEN

V.O.W. Jeugd zaterdag 20 maart 2010

VOW A-1           Boskant A1                               0-7

VOW MA1 M1                                                   vrij

VOW B-1            Sparta'25 B3                             3-7

VOW C-1            Boekel Sport C2G                     3-1

VOW M11C1 M2                                                OSS/Verbruggen M.S. M11C1         6-0

VOW D-1           Handel D1                                5-4

VOW MD1 M3   DSV MD1                                7-1

VOW E-1            Gemert E1                                1-3

VOW E-2            Blauw Geel'38/OtterW E6         3-1

VOW E-3            RKVV Keldonk E1                   1-4

VOW F-1            Rood Wit'62 F2                         8-1

VOW F-2            RKVV Keldonk F2                   8-2

VOW F-3            WEC F4                                   1-2

VOW F-4            Boekel Sport F9                        4-1

V.O.W. uitslagen zondag 21 maart

VOW H1         Erp                              Afgelast

VOW H3                     - Gemert 7                   3-1

VOW H4         Nijnsel 6                                  4-3

Beker Dames VOW 1  - Someren                    2-4

VOW D2         Dames Rhode                          Afgelast

Vet. VOW A               - Klein Arsenal                         5-2

Vet. VOW B               - Klein DAW               2-6

 

 

 

Inschrijven JAZ dagen 2010

 

Op zoek in het oude China naar een grote draak!

Willen jullie mee op zoek? 

Schrijf je dan in a.s. zondag 28 maart,

van 11.00 uur tot 13.00 uur in het jeugdcentrum. 

Ook vrijwilligers kunnen zich al opgeven!

 

Het JAZ team

 

 

Trainingen voor nieuwe leden

 

Heb je zin om komend seizoen te gaan voetballen? En ben je in augustus 2010 6 jaar of ouder? Meld je dan aan voor 23 mei 2010 bij de ledenadministratie van VOW.

Alle jongens en meisjes van 6, 7 en 8 jaar die komend seizoen willen gaan voetballen, kunnen vanaf zaterdag 3 april komen trainen. Voordat je start met de training moet je je naam en geboortedatum doorgeven aan de ledenadministratie van VOW:           

 

Ruud v/d Aa.

Pater de Koningstraat 15

5465 SE Zijtaart

Tel. (0413) 78 60 38

Email: ledenadm.vow@zonnet.nl

 

De trainingen zijn op de zaterdag 3, 10, 17, 24 april en 1 mei van 10.30 – 11.30 uur.

Als je je na 23 mei opgeeft als lid van VOW kunnen wij niet garanderen dat je direct in een team geplaatst kunt worden. Wij moeten namelijk de teamindeling voor het seizoen 2010-2011 voor eind mei 2010 doorgeven aan de KNVB. Indien je nog vragen hebt, hoor ik het graag. Tot ziens bij de trainingen van VOW!

 

Patrick van Asseldonk

Jeugdbestuur VOW

Tel. (0413) 35 56 64

Email: pvasseldonk@home.nl

 

 

Rabobank nodigt starters en doorstromers uit voor één van de inloopavonden Hypotheken op 23, 29 en 30 maart a.s.

Rabobank Uden Veghel introduceert voor alle geïnteresseerden op de woningmarkt inloopavonden Hypotheken op dinsdag 23 maart, maandag 29 maart en dinsdag 30 maart a.s. tussen 17.30 uur en 20.30 uur op de Rabobank vestigingen Uden Centrum, Brabantplein 30 en Veghel aan de Rembrandtlaan 70.

Voorafgaand aan de NVM Open Huizen Dag op zaterdag 27 maart a.s. organiseert Rabobank Uden Veghel drie inloopavonden Hypotheken. Het doel van deze inloopavonden is om iedereen op een laagdrempelige manier te voorzien van meer informatie over hypotheken. Hoeveel kan ik lenen? Is mijn droomwoning binnen handbereik?

Naast het verkrijgen van een indicatie van de maandelijkse woonlasten kunnen alle geïnteresseerden ook op individueel niveau hun hypotheekvragen aan de Financieel Adviseur stellen. Iedereen is op deze avonden tussen 17.30 uur en 20.30 uur van harte welkom op één van de Rabobank vestigingen: Uden Centrum of Veghel. Een afspraak maken is niet nodig.

Elma Mieras, manager Hypotheken van Rabobank Uden Veghel: “Woonwensen veranderen in de loop van een mensenleven. Een huis dat past bij een nieuwe fase is altijd maatwerk. Dat geldt ook voor de hypotheek. Daarvoor nemen wij graag ruimschoots de tijd. Wanneer het de consument uitkomt. Ook in de avonduren op de daarvoor bestemde inloopavonden. Dat is de extra service die we bieden."

Meer informatie over de inloopavonden Hypotheken vindt u op www.rabobankudenveghel.nl of u kunt contact opnemen met de afdeling Hypotheken via tel (0413) 21 93 44.

 

 

 

L.R. St. Gregorius Zijtaart

Zijtaartse ruiters scoren goed in regio.

 

In de afgelopen weken zijn er goede resultaten gehaald bij dressuurwedstrijden in Uden en omgeving.

Zo werd er in Lieshout een mooie tweede plaats gehaald door Hanneke en Loes van Asseldonk.

Ook is er afgelopen zondag in Uden goed gescoord. Zo haalde Christel van der Linden een keurige tweede plaats in de klasse Z2.

Tevens haalde Hanneke afgelopen zondag in Berlicum een keurige tweede plaats in de klasse Z1 en behaalde Leontien Vermulst een keurige overwinning in de klasse L1.

 

De overige behaalde resultaten op verschillende plaatsen waren als volgt:

 

6 & 7 Maart te Lieshout:         1e proef            2e proef

Klasse L1                                  Pl.     Pnt.       Pl.    Pnt.

Loes van Asseldonk      Aïda                                2     186

 

13 & 14 maart te Mariahout:                1e proef       2e proef

Klasse M2                                  Pl.     Pnt.        Pl.    Pnt.

Hanneke van Asseldonk  Tanja      9       182          2      195

 

20 & 21 maart te Uden:         1e proef          2e proef

Klasse B                                 Pl.  Pnt.          Pl.   Pnt.

Monique van Berkel      Vasari       15     179         10    184

Klasse M1

Wendy v.d. Akker        Zariena      10   186          5      195

Klasse Z1

Ellen van Asseldonk      Unamarilla                   11        193

Klasse Z2

Christel v.d. Linden       Ula                              2          241

 

20 & 21 maart te Berlicum

Klasse L1                              Pl.     Pnt.         Pl.    Pnt.

Leontien Vermulst                      2       183            1      195

Loes van Asseldonk      Aïda       4       178            3      187

 

Klasse Z1

Hanneke van Asseldonk Tanja  2         200           3      194

Op a.s. zondag 11 april zal er weer een dressuurwedstrijd plaatsvinden op ruitersportterein De Leinse Hoefslag in Zijtaart. Dus komt dat zien!

 

Crèmes en Zalven 5: Plantaardige oliën.

Bij natuurlijke oliën maken wij allereerst onderscheid tussen etherische en zogenaamde vette oliën. Etherische oliën zijn sterk vluchtige stoffen, dat wil zeggen dat ze zeer snel verdampen. Daarbij ontstaat een bijzonder intensieve geur. Wanneer wij ze op een doekje druppelen, blijft er geen vlek achter doordat ze volledig vervliegen.

Vette oliën daarentegen laten, zoals bekend een vetvlek achter en vervliegen niet zo snel of zelfs in het geheel niet. Plantaardige oliën hebben het nadeel dat ze erg van elkaar verschillen, d.w.z. dat eigenlijk voor iedere olie een speciale emulgator nodig is.

Oxidatie is de scheikundige term voor ranzig worden, d.w.z. dat de olie reageert met zuurstof uit de lucht.

Avocado-olie wordt vrijwel nooit ranzig, hoewel zij veel onverzadigde vetzuren bevat. Algemeen is bekend dat zij werkelijk zeer goede eigenschappen heeft voor cosmetisch gebruik. Avocado-olie bevat veel vitaminen; hoofdzakelijk A,B,D en E. Bijzonder hoog is het gehalte aan vitamine A, B1 en B2 maar ook relatief veel lecithine. Avocado-olie wordt sterk aanbevolen voor huidverzorgingcrèmes met een hoog vochtigheidsgehalte. Avocado-olie wordt bijzonder goed door de huid opgenomen, beter dan bijvoorbeeld olijfolie. Zij laat zich goed op de huid verdelen (vakmatig spreekt men dan van uitspreiden). Zij zou zelfs enige bescherming geven tegen de zon, zonder dat er een kunstmatig zonnebeschermingsfactor aan is toegevoegd.

Ook amandelolie behoort tot de klassieke cosmeticaoliën. Reeds in het verre verleden werd zij daarvoor al gebruikt. Ze is bekend om haar zachtheid en het feit dat zij niet snel ranzig wordt, hoewel niet in die mate als avocado-olie. Amandelolie geeft een prettig en zacht gevoel aan de huid.

(Bron: Crèmes en milde zepen.J.Pütz/C.Niclas)

Bernhard Liesandt                        5465rr16@hetnet.nl

 

 

 

BUURTVOETBALTOERNOOI 2010

 

 

Evenals voorgaande jaren organiseert V.O.W. ook dit jaar weer een voetbaltoernooi voor alle buurtschappen van Zijtaart.

Dit jaar vindt het evenement plaats op
woensdag 12 mei, woensdag 19 mei en woensdag 26 mei

 op sportpark De Vonders te Zijtaart.

 

De deelname is gratis.

Wel wordt gevraagd per team€ 5,00 te betalen per wedstrijd aan de scheidsrechter.

 

 

 

 Men kan zich inschrijven tot 30 april a.s. bij Ad vd Heijden,
Past. Clercxstraat 7, tel. (0413) 36 22 54 of tel 06 53 40 53 41.

Enkele spelregels:

elk team zorgt zelf voor shirtjes

er moeten minimaal 2 dames in het veld staan of 2 jeugdspelers van 12 t/m 15 jaar of een combinatie hiervan.

Is dit niet het geval, dan wordt het spel gespeeld met een speler minder.

Bij gelijke kleur shirts moet de uitspelende ploeg hesjes aan

Het wedstrijdschema wordt te zijner tijd toegezonden.

 

VOETBALVERENIGING V.O.W