Zijtaarts Belang Dorpsnieuws


Dorpsnieuws  Zijtaarts Belang > Archief jaargang 20   2010-2011 > Dorpsnieuws  jaargang 20  nummer 10

Dorpsnieuws  jaargang 20  nummer 10

1 dec - 8 dec  2010

© zijtaarts belang

Donaties:

Banknr. 1608 09 002

t.n.v. Stg. Dorpsnieuws

Zijtaarts Belang

Rabobank Uden-Veghel

info / kopij :

 Dorpsnieuws@ZijtaartsBelang.nl

 

Klik hier voor pdf-versie: 

Zijtaarts Belang jrg 20 nr 10


KERKBERICHTEN

Zondag: 5 december 9.30 u. Pater van Delden (Samenzang).

Wij gedenken in deze viering:

Fam. de Wit–van Rijzingen en Janus Rooijakkers; Overl.oud. Coppens–van Bakel en Frans; Marietje van Hoof-van Asseldonk; Jrgt. Maria van de Ven-Sauels.

Gedoopt:

Bent: zoon van Marcel van den Boom en Yvonne Verbruggen.

Yara: dochter van Jurgen en Jacqueline Pennings–van Berkel.

Kris: dochter van Twan Vermeulen en Esther van Erp.

 

DORPSRAAD EN DENKGROEPEN

 

In onze openbare vergadering van 3 november jl. hebben wij bekend gemaakt dat we in de komende wintermaanden een paar avonden willen besteden aan denkgroepen.

Dit plan komt voort uit ons uitgangspunt dat wij als leden van Dorpsraad Zijtaart een goede binding willen houden met onze achterban, de inwoners van Zijtaart.

 

De openbare vergaderingen worden vaak redelijk tot goed bezocht, maar we zien daar bijna altijd dezelfde belangstellenden. Op zich prima, maar we missen dan toch de jongere inwoners uit ons dorp. Daarin willen we graag verandering zien en we hebben dit in onze laatste openbare vergadering ook uitgelegd.

 

We gaan het volgende doen:

-op donderdag 9 december a.s. houden wij een informatieavond, die als startavond is bedoeld;

-tijdens die bijeenkomst geven we nog een korte toelichting op ons idee;

-op deze avond willen we toekomen aan het samenstellen van 3 werkgroepen;

-deze avond is dan meteen de eerste bijeenkomst van elke denkgroep.

 

De 3 werkgroepen zijn:

1)  De leefbaarheid in een kleine kern: wonen, voorzieningen, sport, ontspanning, zorg en

     welzijn.

2)  De ruimtelijke omgeving van ons dorp: de agrarische sector, log-gebieden, natuur en

     milieu, recreatie.

3)  Lokale economie en infrastructuur: plaatselijke ondernemers, kleine zelfstandigen;

     verbeteringen verkeerssituaties, veiligheid en voorzieningen.

 

Belangstellende inwoners van ons dorp nodigen wij hiermee uit voor onze bijeenkomst “De Dorpsraad met denkgroepen” donderdag 9 december om 20.00 uur in het dorpshuis (Ereprijszaal).

 

Met name stellen wij de aanwezigheid van jonge inwoners bijzonder op prijs, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom.

 

Dorpsraad Zijtaart

 

 

 

Belangrijke Telefoonnummers:

Kerkberichten C.v. Helvoirt                   (0413) 36 58 61

Huisartsenpost:

  Avond, nacht en Het  weekend            0900-8860

Huisarts J.M.Bonnet                              (0413) 35 22 23

Meldpunt Ouderenzorg                          0900-8803

Thuiszorg en Kraamzorg                        0900-8803

Centraal Alarm nummer                          1 1 2

Politie/Brandweer/Ambulance spoed       1 1 2

Politie          direct                                  0900 8844

Brandweer   direct                                 (073) 612 31 23

Ambulance  direct                                 (0412) 63 15 15

Stadhuis Veghel                                    (0413) 38 66 44

Gem. Veghel Storingsnummer                (0413) 38 66 66

Basisschool "Edith Stein"                        (0413) 36 51 68

Tennispark Zijtaart                                 (0413) 76 90 25

De Korenmolen (dorpshuis)                   (0413) 36 66 79

De Vonders                                          (0413) 35 03 77

De Molensteen                                      (0413) 36 73 73

 

Prikpost in Zijtaart.

De prikpost is gevestigd in Dorpshuis de Korenmolen aan de Past. Clercxstraat 66a. Iedere donderdagochtend is de prikpost geopend (vanaf 8.15u. aanwezig zijn).

 

De prikpost is er niet alleen voor trombosedienstpatiënten. Wanneer er bloed geprikt moet worden via de huisarts of specialist kan men ook naar de prikpost komen. Patiënten kunnen hier ook ander laboratoriummateriaal afgeven.

 

BELANGETJES

 

Te koop: John van Zutphen Diervoeders, Antoniusstraat 40, Keldonk, tel. (0413) 21 20 24. Voor al uw voeders, vogelzaden, meststoffen, kalk, moskiller, houtvezel, zaagsel enz. (ook kleinverpakkingen). Afhalen dinsdag en vrijdag na 18.00 uur, zaterdag na 13.00 uur.

 

Oud ijzer: U kunt nog steeds oud ijzer bij ons brengen. Wij zijn echter niet meer in de gelegenheid om het bij u op te halen. Bedankt voor uw begrip. Fam. Van Kasteren, Biezendijk 26, Zijtaart. Tel. (0413) 36 57 42 of (06) 222 477 39.

 

 

JAZ: Kalender ZOV

 

Ook dit jaar is er weer de jaarlijkse kalender van de ZOV. Deze wordt door de leden van de JAZ verspreid. U kunt ons verwachten vanaf zaterdag 11 december tot 18 december.

Wij mogen 1 kalender per adres afgeven. De kalender is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor de JAZ dagen wordt natuurlijk zeer op prijs gesteld

 

De JAZ

 

Winterwandeling  2010.

De EGZ organiseert dit jaar voor de eerste keer een winterwandeling in samenwerking met Eethuis de Reiger. Op woensdag 29 december vindt deze plaats in en rond Zijtaart. We starten tussen 12.00 uur en 13.00 uur bij Eethuis de Reiger .Er worden 1 tocht  uitgepijld van 5 km en 1 tocht van 10 km, maar u kunt natuurlijk ook tussentijds nog van afstand wisselen. Meer informatie ziet u komende weken  in het Zijtaarts Belang.

Tot ziens op 29 december bij de eerste winterwandeltocht

 

 

 

TE KOOP

 

Vrijstaand woonhuis

Gelegen aan

 

Pastoor van de Bultstraat 2

te Zijtaart

 

Vraagprijs € 470.000,00.

 

Voor inlichtingen: 06-125 068 74.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waar zie je ze tegenwoordig nog?

Mensen die 40 jaar vol energie voor dezelfde werkgever werken? Frans van Asseldonk is zo iemand. Veertig jaar geleden, op 1 december 1970, trad Frans in dienst bij Rabobank Zijtaart, inmiddels Rabobank Uden Veghel. En vandaag, 14.610 dagen later, wordt Frans dan ook uitgebreid in het zonnetje gezet door zijn collega’s.

Elke dag komt Frans met een enorme gedrevenheid om zijn agrarische klanten op een fantastische manier van dienst te zijn in het werkgebied van Rabobank Uden en Veghel. Dichtbij en betrokken. Kernwaarden die niet alleen bij de Rabobank passen, maar ook bij Frans. Gebruik makend van de goede dingen uit het verleden, maar ook met een open blik voor de nieuwe ontwikkelingen in de toekomst.

Frans, van harte gefeliciteerd namens alle collega's van Rabobank Uden Veghel! En wij hopen nog lang van jou te mogen genieten.

 

Frans van Asseldonk,

accountmanager Verzekeren Food & Agri

 

Kerstmarkt Fioretti College

Op 22 december (18.30 tot 21.00 uur) organiseren de tweede klassen van het Fioretticollege een kerstmarkt voor het goede doel. Als doel is dit jaar gekozen Orange Babies. Orange Babies is een stichting die als voornaamste doel heeft zwangere vrouwen met hiv en hun baby's in Afrika te helpen. Ook biedt Orange Babies steun aan kinderen die geïnfecteerd zijn met het virus of er direct mee te maken hebben. Dit doet Orange Babies onder andere in de vorm van het bieden van een melkprogramma en het bouwen van weeshuizen, kraamklinieken en opvanghuizen waar deze vrouwen en kinderen terecht kunnen.

 

 

 

 

Zondag 5 december: Landschapswandeling IVN

 

Op zondag 5 december wordt weer een landschapswandeling georganiseerd door IVN Veghel. De route loopt van Veghel naar Nijnsel - ca. 24 kilometer. Na een stuk langs de Aa steken we de streek tussen Aa en Dommel over, voormalige heidegebieden, waar we nu lekker beschut kunnen lopen en via de natuurgebiedjes het Lijnt, Mariahoutse en Vresselse bossen bij de Dommel aankomen. Na het doorsteken van het Dommeldal eindigt de wandeling in Nijnsel. Onderweg bezoeken we in Mariahout de Mariagrot en horeca. In Nijnsel nemen we bus 157 terug naar Veghel.

 

 

 

 

 

 

Kerstbomen

te koop

Blauwe Amorica en Nordman,

in alle maten

Dagelijks van 8.00 - 20.00 u bij:       M. van Gorkum

Zondveldstraat 7a

Zijtaart

Tel: 0413-209400

 

 

 

 

De Fietsenwinkel ATB Veldtoertocht groot succes!

 

Afgelopen zondag 28 november is de ATB tocht door onze club WTC Zijtaart georganiseerd. Onze Zijtaartse ‘De Fietsenwinkel’ (met aan het hoofd Miriam) heeft haar naam aan dit evenement verbonden. Hartelijk dank voor de sponsoring.

Hans Bolk is de coördinator van dit evenement en had het draaiboek keurig op orde en onder zijn regie werd het een geweldig succes. Het aantal deelnemers was 553. Het was ’s morgens vanaf 8 uur al druk in ons dorp met vele busjes en auto’s uit de verre omgeving. Zelfs uit Hoenderloo waren sportbeoefenaars gekomen.

 

Dankzij het zonnige weer, de droge bospaden en routes waren de omstandigheden optimaal. De tocht ging via het Lijnt, de Mariahoutse- en Lieshoutse bossen naar Vressel. Langs de Moerkuilen en de vele nieuw aangelegde vennen arriveerden de renners bij de pauzeplaats, stukadoorsbedrijf Verbakel, mooi gelegen in de Vresselse bossen. Hier kregen de deelnemers thee, peperkoek en bananen. De route ging vervolgens via de Moerkuilen, over de A50 naar de Eerdse bergen, waar de vele heuveltjes voor een echte intervaltraining zorgden. Terug bij clubhuis zaal Kleingeld kon men de inwendige mens versterken met erwtensoep, pasteitjes enz.

 

Joris van Oort was aanwezig om aandacht te vragen voor de ziekte Duchenne. Hij benaderde de deelnemers persoonlijk en kon na afloop zeer tevreden zijn met de opbrengst van zijn inzameling. Hij doet zijn werk met name voor ons dorpsgenootje Sam van Dommelen, die de ziekte heeft. Het was een goede zaak om als WTC Zijtaart Joris toestemming te geven voor deze actie. Al met al was de veldtoertocht een geweldig succes, mede dank zij de vele vrijwilligers.

 

 

 

 

KBO

 

AGENDA:

Maandag 6 december 10.00 uur: Onderonsje

Maandag 6 december 13.00 uur: Biljarten

Maandag 6 december 13.30 uur: Kaarten

Dinsdag 7 december 09.30 uur: Seniorenkoor

Dinsdag 7 december 12.00 uur: Eetpunt

Dinsdag 7 december 13.00 uur: Biljarten

Dinsdag 7 december 14.00 uur: Line dansen

Woensdag 8 december 09.00 uur: Gym

Woensdag 8 december 13.30 uur: Kaarten

Donderdag 9 december 12.00 uur: Eetpunt

Donderdag 9 december 13.00 uur: Competitie biljarten

Donderdag 9 december 13.30-14.30 uur: Bibliotheek

Vrijdag 10 december 13.30 uur: Bridgen

 

RIKKEN:

 

De uitslag van van woensdag 24 november 2010:

1. Lies v.Zutphen                               162 pnt.

2. Harrie Rooijakkers                          130 pnt.

3. Jan v.Zutphen                                 70 pnt.

4. Riek v.d.Heijden                             57 pnt.

Poedelprijs: Annie Gibbels                   -45 pnt.

Loterij: Annie v.Asseldonk

 

BRIDGEN:

 

Rode lijn:

De uitslagen van vrijdag 26 november 2010:

1. Jan Rijkers en Jo Delisse                              63,75 %

2. Henk en Marietje v.d.Linden                         58,33 %

3. Marcel v.d.Akker en Toon v.Creij               57,50 %

4. Mien Verhoeven en Mien Vissers                52,50 %

5. Bert en Anneke v.Helvoort                         51,25 %

6. Pieter v.Geffen en Tonnie Kivits                  49,17 %

7. Cor en Marietje Mollen                                 46,67 %

8. Bert en Diny Kanters                                  46,25 %

9. Marlies v. Geffen en Lida v.Houtum            45,83 %

10. Wim v.Os en Cor Rovers                            45,00 %

11. Cor v.d. Berg en Mari v.d. Steen               42,08 %

12. Ben en Tiny v.d. Steen                               41,67 %

 

 

 

Gele lijn:

1. Harrie en Jana v.d. Acker                           66,25 %

2. Mien vd.Crommenacker en Maria Rijken     65,63 %

3. Toos v.Berlo en Willemien Verhoeven         58,95 %

4. Martien v.Cleef en Marietje v.d.Horst          55,63 %

5. Fien v.Boxmeer en An Thijssen                   50,63 %

6. Adriaan v.d.Tillart en Petra v.d.Hurk           50,00 %

7. Mies en Joke v.d.Burgt                               49,38 %

8. Mien v. Asseldonk en Nelly v.d. Berg          44,38 %

9. Harrie v.Boxmeer en Riek Vervoort            44,27 %

10. Wim en Tiny v.Lieshout                              39,58 %

11. Christien v.Helvoirt en

                                   Harrie Ploegmakers     30,73%

 

BILJARTEN:

De uitslagen van donderdag 25 november 2010:

Wim v.d.Sanden      54 100-Wim Kremers          28 29  

Rien v.Tiel              20 26-Tonn Verbruggen       19 26

Cor Coppens           20 26-Rien Kemps               37 33

Jos Claassen           22 27-Wim Kremers            28 33

Chris v.Helvoirt       20 22-Grard v.Eert              18 13

Rien Kemps            37 44-Jan de Wit                 31 20

Tonnie v.Uden        30 34-Jan v.Uden                20 12

Mies Gibbels           41 48-Piet v.d.Tillaart          42 18

Rien v.Tiel              23 24-Jan de Wit                 31 25

Gerard Oppers        14 13-Martien v.Zutphen      20 18

Jan Rijkers              18 17-Johan v.Zutphen         23 11

Jan v.d.Oever                                                   15   9-Willy v.d.Berkmortel      23 16

 

 

De uitslagen van de regiowedstrijd Zijtaart-Breugel B

van maandag 29 november 2010:

Cor v.Zutphen         67 58-Frans Sanders            38 46

Mies Gibbels           42 45-Bert Visser                36 26

Piet v.d.Tillaart        39 20-Jan v.Helmond           33 29

Tonnie v.Uden        29 23-Albert Thomassen      31 31

Jos Claassen           24 48-Peter Verstappen       24 19

Martien v.Zutphen   20 15-Karel v.d.Ven            23 16

Jan Rijkers              20 23-Nard der Kinderen     22 29

Jan v.Uden             18 23-Peter v.Haandel         19 14 

 

Zijtaartse Bridge Club 2001 (ZBC’01)

De uitslagen van dinsdag 23 november 2010:

A-lijn:

1. Mien v.Berkel en Ria Delisse                      60,83 %

2. Cor Mollen en Hilly v. Bosbeek                   59,58 %

3. Piet Thijssens en Riek Rijkers                      57,92 %

4. Cor en Nelly v.d.Berg                                 54,58 %

5. Jan Rijkers en Toos v.Berlo                         50,83 %

6. Mari en Nellie v.d.Vleuten                          50,00 %

7. Anny v.d. Ven en Jeanne v.d. Zanden         49,17 %

8. Jana v.d.Acker en Anny v.d.Hurk               47,92 %

9. Mari v.d.Steen en Toon v.d.Zanden             46,67 %

10. Bert en Diny Kanters                                42,08 %

11. Riet v.Hout en Corry Kastelijn                   40,83 %

12. Mientje v.d.Tillaart en Ria Veldhuis            39,58 %

B-lijn:

1. Noud en Toos v.Zutven                               67,36 %

2. Harrie en Marietje v.d.Wijgert                     65,28 %

3. Anny en Josien v.d.Berkmortel                    61,89 %

4. Joke Petit en Maria Rijken                          57,29 %

5. Piet v.Schaijk en Jan v.Stiphout                   56,94 %

6. Henk en Marietje v.d.Linden                       52,78 %

    Chris en Christien v.Helvoirt                       52,78 %

8. Harry en Rina v.Berlo                                 50,35 %

9. Mieke Toebast en Toos Vissers                   45,49 %

10. Tonny Rijkers en Mien Vermeulen             43,40 %

11. Anneke Jans en Maria Pepers                   41,32 %

12. Albert en Petra v.d.Hurk                           40,97 %

13. Adriaan v.d.Tillart en Jack Sebrechts         33,33 %

14. An Thijssen en Riek Vervoort                    30,90 %

 

SPORTAGENDA

V.O.W. jeugd  zaterdag 4 december2010

VOW A-1                       vrij

VOW MA1 M1      uit     HVCH MA2              14:30u

VOW B-1               uit      Gemert B4                 13:15u

VOW M11B1 M2  thuis  JVC CuijkM11B1        13:00u

VOW C-1               uit      Mariahout C2             13:00u

VOW D-1                      vrij                            

VOW D-2                      vrij                            

VOW MD1 M3  thuis       DSV MD1 ( beker)    9:30u

VOW MD2 M4      thuis  OSS'20 MD3             9:30u

VOW E-1               thuis  gymzaal Zijtaart          9:00u

VOW E-2               thuis  gymzaal Zijtaart          9:45u

VOW F-1               thuis  gymzaal Zijtaart          10:30u

VOW F-2               thuis  gymzaal Zijtaart          11:15u

VOW F-3               uit      Mierlo hout F7            9:30u

VOW F-4               thuis  gymzaal Zijtaart          12:45u

V.O.W. Veteranen zaterdag 4 dec. 2010

VOW Vet        Uit       Veteranen BAVOS      16.15u

V.O.W.senioren  zondag 5 december 2010

VOW H1         Uit       NIJNSEL                     14.30u

VOW H2         Thuis    UDI’19/BB 5               12.00u

VOW H3         Thuis    FC DE RAKT 3           11.00u

VOW H4         Thuis    RKVV KELDONK 4   11.00u

DAMES

VOW D1         Uit       SV OOSTRUM                       10.00u

VOW D2         Uit       DAMES OSS’20          12.00u

 

SPORTUITSLAGEN

VOW jeugdteams zaterdag  27 nov 2010

VOW A-1        Irene A1                          2-3

VOW MA1 M1                                       Prinses Irene MA1   4-0

VOW B-1         UDI'19/Beter Bed B5       7-1

VOW M11B1 M2                                    vrij   -

VOW C-1         Rhode C4                        1-1

VOW D-1        Boekel Sport D2               0-1

VOW D-2        DVG D2                          -afg

VOW MD1 M3                                       Vitesse'08 MD1       9-0

VOW MD2 M4                                       HVCH MD2            0-4

VOW E-1         Handel E1                        0-20

VOW E-2         Boskant E2                      2-4

VOW F-1         Venhorst F1                     1-2

VOW F-2         ELI F2                             9-0

VOW F-3         Schijndel/VITAM F7        2-11

VOW F-4         Irene F3                           3-0

V.O.W. senioren zondag 28 november 2010

VOW H2       VORSTENBOSSCHE B. 2        AFGELAST

VOW H3       BOSKANT 4                      AFGELAST

VOW H4       BOEKEL SPORT 8            AFGELAST

VET VOW    - VOLKEL                         2-1

 

 

 

 

Laatste selectie wedstrijd in Uden.

Afgelopen zondag was het erg koud voor onze ruiters. De pony’s waren goed fris en soms zelfs ondeugend. Bij Olympic in Uden stond een zwart metalen paard.  Diverse pony’s  waren onder de indruk en wilden hard weglopen maar na wat gemopper van de ruiters wisten de pony’s dat de wedstrijd nog moest beginnen…. Ze hebben erg hun best gedaan.

Dirkje Aarts met Silvano in de klasse EM1 188 en 196 punten, 1ste plaats.

Joyce van Heertum met Sally in de klasse BB 181 punten,  5e plaats.

Sharen van Malsen in de klasse DB 187 punten, 7e plaats.

Emma  Boes met Perry in de klasse CL1  206 punten, 2e plaats.

 

 

 

 

Vivaan en Pieter Brueghel organiseren een unieke workshop

Ringtones componeren

 Onder de naam 'Gebruik je handen eens!' organiseert Pieter Brueghel in samenwerking met Vivaan, centrum voor participatie Veghel voor het derde jaar een serie korte workshops waarin jongeren van 11 tot en met 16 jaar kunnen kennismaken met verschillende creatieve technieken.

Aanstaande vrijdag 10 december begint een unieke workshops ringtones componeren voor op een mobiele telefoon. In deze workshop van twee bijeenkomsten leren jongeren alles over het componeren, opnemen en bewerken van de hipste, gekste en origineelste ringtones voor op hun mobieltje.

Activiteit:         Ringtones componeren

Voor:               Jongeren van 11 - 16 jaar

Wanneer:        Vrijdag 10 en vrijdag 17 december 2010 (2 bijeenkomsten)

Tijd:                 18.30 - 20.30 uur

Locatie:           Pieter Brueghel, Middengaal 23-25 in Veghel

Kosten:           € 3,00 per bijeenkomst

Docent:           Demian Geerlings

 

De inschrijvingen lopen via Vivaan: (0413) 34 08 42 of Mieke.pepers@vivaan.nl

 Mieke Volk-Pepers      Jongerenwerker

 

Hoogste punt verbouwing Klooster

 

Onder grote belangstelling van de kinderen van de basisschool en met hulp van zwarte Piet is op vrijdag 26 november het torentje geplaatst op de hoofdbouw van het klooster. Het originele torentje heeft enkele jaren geleden een storm niet doorstaan en heeft lange tijd op de grond gestaan in afwachting van terugplaatsing. Omdat de staat van het torentje te slecht was, is een nieuwe torentje gemaakt.

Met het terugplaatsen werd het bereiken van het hoogste punt van de bouw gevierd. Na afloop was er in de voormalige kapel een lunch voor de bouwers van het klooster. Daarbij waren ook andere genodigden aanwezig zoals de wethouder, de directeur van Wijnenbouw, directie school, bestuur dorpshuis en vele anderen die bij de ontwikkeling van het project betrokken zijn.

Directievoerder Kees Caspers bevestigde dat de bouw vrijwel op schema ligt en hij erop vertrouwt dat het gehele complex voor de zomervakantie opgeleverd kan worden, zodat na de vakantie het dorpshuis en de school in het klooster van start gaan. Inmiddels is een heel groot deel van het gebouw glasdicht. Gehoopt wordt om nog voor kerstmis de verwarming in het gebouw in gebruik te kunnen nemen zodat er ook bij vriesweer doorgewerkt kan gaan worden. In het voorjaar wordt door de gemeente weer een open dag georganiseerd zodat u met eigen ogen de vorderingen kan gaan bekijken. Wie zolang niet kan wachten, kan foto’s bekijken welke te vinden zijn op internet via links die geplaatst zijn op www.zijtaart.nl/ver-bouw.html

Bouwcommissie Dorpshuis

 

Het extra risico van relatieproblemen in ondernemersgezinnen

Schaamte- en schuldgevoelens leiden er vaak toe dat ondernemers laat (soms te laat) om hulp vragen. In ondernemersgezinnen leert men in uitdagingen te denken in plaats van problemen. Deze sterke en op zichzelf positieve insteek leidt er vaak toe dat men lang wacht.

Veel mensen zien een scheiding als een persoonlijk falen. Anderen willen hun kinderen geen verdriet doen. Daarom kiezen zij vaak voor relatietherapie. Tegelijk vinden de meeste mensen ook dat je niet bij elkaar kunt blijven “voor de kinderen”. Maar er is niks op tegen om praktisch te denken, tenslotte is het gras in buurmans tuin altijd groener. Uiteraard: scheiden als het niet anders kan, is prima. Maar u neemt het zichzelf kwalijk als u niet eens geprobeerd hebt de problemen op te lossen.

In ondernemersgezinnen kunnen echtscheidingen fataal zijn voor het bedrijf. Vooral als beide partners een deel hebben van de onderneming en men in gemeenschap van goederen is getrouwd. Juist in dit soort gevallen is het verstandig een scheiding te voorkomen.

Het wordt soms een financiële strop voor beiden. Partners met destijds een villa met zwembad worden veroordeeld tot een flatje. Mevrouw werkt 32 uur voor een schamel loontje, omdat zij geen relevante opleiding heeft. Zij moet de kinderen maar ook zichzelf alle luxe ontzeggen. Vader moet als gevolg van de verplichte alimentatie de broekriem eveneens aanhalen. Als dit uw vooruitzicht is, wordt u daar gelukkig van??

Kortom: juist bij kleinere ondernemingen is het onverstandig om bij problemen naar een advocaat of echtscheidingsbemiddelaar te stappen. Relatietherapie is beslist te overwegen.

Communicatie en het beter omgaan met emoties is hoe dan ook belangrijk, zowel in de relatie als bij een echtscheiding.

 

Mw. N. Timmermans-van de Kamp

Interpunctie, Smientdonk 2, 5467 CA  Veghel

Tel. 06-21.59.24.35.   www.interpunctie.nl

 

 

 

Workshop : Verlies is "dichterbij dan je denkt".
 
Praktijk Verliesbegeleiding nodigt jongeren en jong volwassene uit die met verlies te maken hebben.
Zondag 19 december 2010 van 10.30 uur tot 13.00 uur.
De kosten zijn € 10,00
In de workshop wordt hen de kans geboden om d.m.v. gedichten en schilderen uiting te geven aan hun gevoelens.
De workshop is ontwikkeld en wordt gegeven door Hella Hertogs
 
Voor meer informatie over haar werk kijk op de site ww.stichtingtwotone.nl
Aanmelden ( tot 10 december) of informatie neem contact op met:
Praktijk Verliesbegeleiding.
Tineke van Asseldonk
Keslaerstraat 49
5465 RM Veghel.
T 0413-851416
info@praktijkverliesbegeleiding.nl
http://www.praktijkverliesbegeleiding.nl

 

 

 


Dames en heren, jongens en meiden, de TOP100 van 2010 is verzet van   18 december naar

 

29 januari 2011

 

Dus wijzig je agenda en maak er samen met ons wederom een knallende editie van, tot dan!

 

jong nederland zijtaart 


ALLEMAAL BEDANKT !!!!

 

Wij willen iedereen bedanken die tijdens de receptie is geweest om ons te feliciteren, het was voor ons een geweldige middag! Ook het plaatsen van de reigers was erg leuk! Bedankt iedereen!

Hopelijk zien wij jullie allemaal tijdens het carnaval weer!

 

Jeugdprins Milan, Jeugdprinses Femke, Adjudant Glenn, Adjudante Lindy, Nar Rob. En raad van 11: Nina, Max, Amy, Anouk, Stef, Danny, Marloes, Job, Stan, Guus en Anke.

 

“Mi ons aon zet, wordt carnaval kei vet” !!!!!!!


 


 

ZIJTAARTSE DECEMBERAKTIE

 

In de periode van 1 december t/m 31 december 2010 ontvangt u bij uw aankopen bij de deelnemende ondernemers voor elke 5 euro tot maximaal € 500,00  1 gratis decemberbon.

Vul deze bonnen in en doe ze in de speciale bussen bij onderstaande ondernemers t/m 31 december 2010.

Hoe meer decemberbonnen, hoe meer kans op onderstaande prijzen.

 

1e   prijs Waardebon Z.O.V. t.w.v. € 200,00

2e   prijs Waardebon Z.O.V. t.w.v. € 150,00

3e   prijs Waardebon Z.O.V. t.w.v. € 100,00

4e   prijs Waardebon Z.O.V. t.w.v. € 75,00

5e   prijs Waardebon Z.O.V. t.w.v. € 50,00

6e   prijs Waardebon Z.O.V. t.w.v. € 40,00

7e   prijs Waardebon Z.O.V. t.w.v. € 30,00

8e   prijs Waardebon Z.O.V. t.w.v. € 20,00

9e   prijs Waardebon Z.O.V. t.w.v. € 15,00

10e prijs Waardebon Z.O.V. t.w.v. € 15,00

 

 

De prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht plus een uitnodiging voor 3 januari, voor de prijsuitreiking in ‘t Dorpskaffee.

De hele trekkingsuitslag zal worden bekend gemaakt in het Dorpsnieuws Zijtaarts Belang van 5 januari 2011.

 

 

De deelnemers zijn:

               Autocentrum Zijtaart BV  M. v.d. Heijden

               Café-zaal Kleijngeld

               ‘T Dorpskaffee

               Eethuis de Reiger

               Raaijmakers Drukwerk

               De Fietsenwinkel Zijtaart

               Ad van Kessel BBQ specialist

               Uw bakker Jeanny en René van Houtum

               Zuivelhandel Theo Bosch

               Hetty’s dorpswinkel

               ’t Visboerinneke

               Hans Rijkers Tweewielers Onderhoud