Zijtaarts Belang Dorpsnieuws


Dorpsnieuws  Zijtaarts Belang > Archief jaargang 21   2011-2012 > Dorpsnieuws  jaargang 21  nummer 22

Dorpsnieuws  jaargang 21  nummer 22


22 februari 2012 - 29 februari 2012

© zijtaarts belang

Donaties:

Banknr. 1608 09 002

t.n.v. Stg. Dorpsnieuws

Zijtaarts Belang

Rabobank Uden-Veghel

info / kopij :

 Dorpsnieuws@ZijtaartsBelang.nl


Klik hier voor pdf-versie: 

Zijtaarts Belang jrg 21 nr 22
KERKBERICHTEN

Zondag: 26 februari 9.30 u. Woord- en Communieviering (Gem.Koor).

Wij gedenken in deze viering:

Mnd.ged. Jo van de Wetering; Mnd.ged. Harrie van Sleuwen; Mnd.ged. Bert en Martina van Sleuwen-van Dooren; Jrgt. Harrie van den Berkmortel; Marietje van der Linden-van Schaijk (nms. Buurtver. Krijtenburg); Pater Jan van den Hurk (vanw.verjaardag); Overl.oud. van den Hurk-de Visser en overl.fam.leden; Herman en Marie Hooijmans-van der Ham en dochter Annie; Overl.oud. van Bakel-de Koning en overl.familie; Overl.oud. van der Linden-van der Asdonk; Jrgt. Dina van Rijbroek-van Boxtel en dochter Betsie; Anneke van Dommelen-Thijsssen; Jan en Jaan van den Tillaart- van Asseldonk en Gerard Kremers

.

Mededeling:

Zaterdag 18 februari is Anneke van Dommelen–Thijssen in de leeftijd van 78 jaar overleden. Voor haar wordt a.s. donderdag 23 februari om 19.00 u. de Avondwake gehouden en de plechtige Uitvaart vindt a.s.vrijdag 24 februari om 10.30 u. plaats, waarna zij hier op onze parochiebegraafplaats zal worden begraven.
Optocht Zijtaart: De mooiste uit de regio

De optocht in Reigerland was echt weer de mooiste uit de regio met alleen maar mooi en goed spul. Ieder jaar wordt hij mooier en worden er geweldige prestaties geleverd en opgevoerd door allen. Het weer zat niet helemaal mee, maar niemand die daar na afloop over zeurde.


De kinderen openden traditiegetrouw de optocht en zij lieten op jonge leeftijd al zien waartoe zij in staat zijn.. Leuke ideeën waarbij ook de afwerking er mocht zijn.

Het is te hopen dat deze kinderen blijven doorgaan, want  er lijkt een gat te vallen tussen de kinderen en de volwassenen. Waren er voorgaande jaren nog diverse groepen jongeren, dit jaar was dit beperkt tot slechts één. Wittegij’t was die groep, zij wonnen dan ook de 1e prijs in de categorie jongeren, maar het is te hopen dat ze volgend jaar wel concurrentie krijgen.

De wagens in Zijtaart waren allemaal van hele goeie kwaliteit maar ook de buitendorpse wagens waren goed en vormden een leuke aanvulling.

Naast de wagens waren er in Zijtaart natuurlijk ook de individuele en de groepen. Met hun acts vermaakten zij het publiek en wordt het geheel een nog leuker schouwspel. De jury had dit jaar een moeilijke kluif om ze allemaal op de goede volgorde te zetten, want de verschillen waren klein en soms zelf heel klein. Zo kon het gebeuren dat Soffelt in Zijtaart 1e werd en in Veghel geen prijs had, terwijl The Nok in Zijtaart slechts 6e werd en in Veghel met een 2e prijs aan de haal ging.

Ook de prijsuitreiking was weer een groot feest. In het klooster was meer ruimte en dat was maar goed ook. Daar vloeide het bier rijkelijk. In de optocht hadden de deelnemers zich netjes aan de strengere regels gehouden, waarbij een pilsje moet kunnen maar dan wel met mate.

De uitslagen vindt u elders in Zijtaarts Belang.

Belangrijke Telefoonnummers:

Kerkberichten C.v. Helvoirt    (0413) 36 58 61
Huisartsenpost:
  Avond, nacht en het weekend    0900-8860
Huisarts J.M.Bonnet         (0413) 35 22 23
Meldpunt Ouderenzorg        0900-8803
Thuiszorg en Kraamzorg        0900-8803
Centraal Alarm nummer        1 1 2
Politie/Brandweer/Ambulance spoed    1 1 2
Politie    direct        0900 8844
Brandweer    direct        (073) 612 31 23
Ambulance    direct        (0412) 63 15 15
Stadhuis Veghel        14 - 0413
Gem. Veghel Storingsnummer    14 - 0413
Basisschool "Edith Stein"    (0413) 36 51 68
Tennispark Zijtaart        (0413) 76 90 25
Dorpshuis Zijtaart        (0413) 36 66 79
De Vonders (VOW)        (0413) 35 03 77

Prikpost in Zijtaart.

De prikpost is gevestigd in Het Klooster (Dorpshuis) aan de Past. Clercxstraat 50. Iedere donderdagochtend is de prikpost geopend (vanaf 8.15u. aanwezig zijn).

De prikpost is er niet alleen voor trombosedienstpatiënten. Wanneer er bloed geprikt moet worden via de huisarts of specialist kan men ook naar de prikpost komen. Patiënten kunnen hier ook ander laboratoriummateriaal afgeven.

Meldingen en klachten in de openbare ruimte

Wanneer u gebreken in de openbare ruimte constateert, kunt u hiervan melding maken bij de gemeente. U kunt een melding doen over bijvoorbeeld de volgende zaken: reiniging (zwerfvuil), onderhoud groen, verharding (losliggende stoeptegels, gaten in de weg), riolering, verlichting, straatmeubilair, verkeer, ongediertebestrijding (overlast van wespen, ratten, muizen etc.).
De gemeente onderzoekt naar aanleiding van uw melding het probleem en zorgt voor een passende oplossing. De melding wordt afgehandeld binnen een vastgestelde normtijd (afhankelijk van de melding).
U kunt uw melding telefonisch doorgeven aan de Servicemelddesk: (0413) 38 66 44.Openingstijden Bibliotheekpunt Zijtaart in ‘Het Klooster’:


dinsdagmiddag 13.15 - 14.45 uur
dinsdagavond 18.00 - 19.00 uur
donderdagmiddag 13.30 - 14.30 uur
BELANGETJES

Te koop: John van Zutphen Diervoeders, Antoniusstraat 40, Keldonk, tel. (0413) 21 20 24. Voor al uw voeders, vogelzaden, meststoffen, kalk, moskiller, houtvezel, zaagsel enz. (ook kleinverpakkingen). Afhalen dinsdag en vrijdag na 18.00 uur, zaterdag na 13.00 uur.

Oud ijzer: U kunt nog steeds oud ijzer bij ons brengen. Wij zijn echter niet meer in de gelegenheid om het bij u op te halen. Bedankt voor uw begrip. Fam. Van Kasteren, Biezendijk 26, Zijtaart. Tel. (0413) 36 57 42 of (06) 222 477 39.

Te  koop

Mooi wit prima printer papier
Data Copie 80 grams
van € 6,99 voor € 5,00 per pak van 500 vel
Raaijmakers Drukwerk
Reibroekstraat 5,
tel.: 366613
Majoretten Zijtaart houden  Mix-concours met Eerde

Op zondag 5 februari jl. stond voor de majoretten van Sint Cecilia het Mix-concours samen met de majoretten van Echo der Bergen uit Eerde op het programma.
In verschillende leeftijdscategorieën werd er gestreden om de beker. Iedereen mocht meedoen als solist, duo of groep en zo formeerden er zich leuke groepjes waarvan er ook een aantal zelf hun showtje hadden bedacht. Door een deskundige jury werden alle optredens beoordeeld. In de leeftijdscategorie 6-7 jaar werd de beker gewonnen door Anne, Hieke, Lieke en Marit. In de overige twee categorieën viel Eerde in de prijzen. De Albert van Zutphen Wisseltroffee werd gewonnen door Alicia, Floor en Marit (zie foto).
Nogmaals gefeliciteerd allemaal!Natuurfilms met oog voor detail


Natuurfilms van Mark Kapteijns worden woensdag  29 februari vertoond in ’t Baken, J.P.Coenstraat 1in Veghel, op uitnodiging van natuurvereniging IVN. Aanvang 20.00 uur en toegang is gratis.

Maar liefst vier korte films zijn te zien: de bekroonde film Brabants Zand, het vogelparadijs de Markiezaat, Visvijvers Valkenswaard en Land van de Patrijs. Landschappen, leefgebieden maar ook planten, insecten, vogels zijn in detail te bewonderen. De films laten zien dat mooie en spannende natuur dichtbij huis te vinden is.

Mark Kapteijns filmt al vanaf zijn 13e en heeft verschillende nationale en internationale prijzen gewonnen (www.markkapteijns.com). Als veldmedewerker van het Brabants Landschap is hij als geen ander in de gelegenheid om de verrassingen van de natuur vast te leggen.
Meer informatie over de filmavond bij Karin Koppen 0413-210216 of www.ivn-veghel.nl.

Langs deze weg wil ik carnavalsvereniging “De Reigers” heel hartelijk bedanken voor hun bezoek bij mijn ziek zijn.
Het was voor mij een grote verrassing, nogmaals dank.

Door Peters

De Bron


Agenda:

Woensdag 22 februari: 19.00 uur; Aswoensdagviering.
Zaterdag 10 maart: 19.00 uur; Presentatieviering H.Vormsel
m.m.v. koor Pizzicato.
Zondag 11 maart: 9.30 uur; Uitlegviering communicanten.
Donderdag 22 maart: Solidariteitsmaaltijd in “Het Klooster”.

De Hongerdoek.

De hongerdoek “God onder ons” is een soort collage, een schilderij vervaardigt met gebruikmaking van Afrikaanse aarde, golfkarton, houtskool en acrylverf.
De hongerdoek is geschilderd door de Togoleze kunstenaar Sokey Edorth .
Tegenwoordig telt Sokey Edorth tot de toonaangevende hedendaagse kunstenaars in Afrika.
Dit hongerdoek hangt in deze vastentijd vóór in onze kerk.
Het doek toont het leven in de sloppen. Sloppenwijken ontstaan door uitbuiting, honger, geweld, materiële armoede en werkeloosheid. Sloppenwijken laten zien hoe ver wij zijn afgedwaald van het goede beheer van de aarde…
Het doek laat echter ook zien, dat het leven in de sloppen niet het eindpunt hoeft te zijn. Op meerdere plaatsen zien we mensen die zich actief inzetten en gastvrij zijn voor een ander, zorg dragen voor kleding, voedsel of voor de gezondheid. Het zijn mensen die de ellende in de sloppen met levenskracht en moed tegemoet treden. Zij laten zien wat het inhoudt om de aarde te beheren en de medemens te behoeden.
Waar mensen zich in solidariteit met en voor elkaar inzetten, bouwen ze aan het Rijk Gods.Bond van Alleengaanden Kring Uden: bowlingmiddag


Beste leden,
Hierbij willen wij u uitnodigen voor een fijne bowlingmiddag op donderdag 15 maart 2012 bij bowlingcentrum Veghel, Stadhuisplein 9, Veghel, tel.(0413) 31 05 55.
De bowlingbaan bevindt zich in de kelder. U kunt met de lift of met de trap bij de bowlingbaan komen. Neemt u de lift, ga dan via de ingang van theater de Blauwe Kei en dan meteen rechts. Gaat u met de trap neemt dan de ingang bowling.
Deze middag ziet er als volgt uit:
-    Aanvang 13.30 uur met een kopje koffie/ thee en vlaai en u ontvangt één gratis consumptie.
Tijdens het bowlen wordt er 2x een gemengd bittergarnituur geserveerd.
-    Vanaf 14 uur tot 16.00 uur gaan we bowlen met tussendoor een wissel/rustpauze.
Wilt U een kaartje leggen, dat kan ook. U kun terecht in de ruimte die bij de bowlingbar ligt.
Uiteraard zijn er enkele prijsjes voor degenen die het hoogst hebben gescoord met het bowlen.
-    Om 17.00 uur willen we deze dag afsluiten.
De kosten voor deze middag zijn € 12,00 te voldoen bij binnenkomst van de zaal.
Als u aan deze middag wilt deelnemen, willen wij u verzoeken voor 10 maart dit even door te geven aan uw contactpersoon of aan een van de leden van de werkgroep. E-mailen kan ook naar onderstaand emailadres. Wij weten dan op tijd hoeveel bowlingbanen we moeten reserveren.
Namens de werkgroep wens ik u een fijne en een succesvolle middag.
A.van Berlo, tel.(0492) 32 17 33.
E-mail: f2hamvanber@hetnet.nl


KBO


AGENDA:
Maandag 27 februari 13.00 uur: Regio biljarten
maandag 27 februari 13.30 uur: Kaarten
Dinsdag 28 februari 09.30 uur: Seniorenkoor
Dinsdag 28 februari 12.00 uur: Eetpunt
Dinsdag 28 februari 13.00 uur: Vrij biljarten
Dinsdag 28 februari 14.00 uur: Line dansen
Woensdag 29 februari 13.30 uur: Kienen
Donderdag 1 maart 12.00 uur: Eetpunt
Donderdag 1 maart 13.00 uur: Competitie biljarten
Donderdag 1 maart 13.30 uur: Kaarten
Vrijdag 2 maart 13.30 uur: Bridgen

KAARTEN:
De uitslag van de kaartmiddag donderdag 16 februari 2012:

Rikken         1. Marietje v.d.Wijgert        129 pnt.
                   2. Harrie Rooijakkers          70 pnt.
                   3. Jan v. Zutphen          59 pnt.
Poedelprijs:     Harrie v.Zutphen         -44 pnt.
Loterij:                Martien v.Zutphen   

Senioren Biljartcompetitie
Regionaal 15 febr 2012 Lieshout B    - Zijtaart
Antoon Korsten          66    95    Cor v.Zutphen      71    48
Jozef v.Leuken            58    52    Mies Gibbels        41    44
Martien vdBiggelaar   27    26    Jan de Wit            25    26
Jan Bastiaans             25    11    Johan v.Zutphen    24    22
Huub Spierings           25    28    Tonn Verbruggen   21    15
Hans Berkers             21    19    Cor Coppens         19    22
Gerry Dekkers            19    6    Chris v.Helvoirt         16    18
Gerrit v.d.Broek          15    9    Martien vZutphen    16    7

Bridge ZBC'01 4 14 februari 2012
Lijn A
1     Riet v. Hout & Corry Kastelijn                      65,28
2     Mien v. Berkel & Mien Verhoeven                 64,93
3     Harrie v.d. Wijgert & Marietje v.d. Wijgert   56,94
4     Piet Thijssens & Riek Rijkers                        55,56
5     Frans v.d. Boom & Willemien Verhoeven     54,51
6     Hilly v. Bosbeek & Ria Swinkels                   52,78
7     Cees v. Hout & Jo Verhoeven                     47,92
8     Bert Kanters & Diny Kanters                      46,53
(9)     Mari v.d. Steen & Piet v. Schayk               46,18
(9)     Jana v.d. Acker & Anny v.d. Hurk              46,18
11     Henk v.d. Linden & Mien Vissers              44,44
12     Cor Mollen & Marietje Mollen                   42,36
13     Toon v. Schaijk & Marietje v. Schayk         38,89
14     Harrie v. Berlo & Ria Delisse                     37,50
Lijn B
1     Jan v. Dinter & Toos Vissers                          59,58
(2)     Piet Reijbroek & Toos Reijbroek                  54,58
(2)     Chris v. Helvoirt & Christien v. Helvoirt        54,58
4     Albert v.d. Hurk & Petra v.d. Hurk                  54,17
5     Maria Rijken & Ria Veldhuis                           51,25
6     Jan Rijkers & Toos v. Berlo                             50,83
(7)     Adriaan v.d. Tillart & Jack Sebrechts            50,42
(7)     Annie v Berkmortel & Josienvd Berkmortel  50,42
9     Cor v.d. Berg & Nellie v.d. Berg                      46,25
10     Tonny Rijkers & Mien Vermeulen                 45,42
11     Hein de Wit & Jo de Wit                              43,75
12     Anneke Jans & Maria Pepers                      38,75

Biljarten Onderlinge competitie
Tonnie v.Uden           32    45    -     Rien Kemps            37    30
Piet v.d.hurk             39    54    -     Tonn Verbruggen    20    17
Rien v.Tiel                 25    34    -     Piet v.d.Hurk          39    21
Chris v.Helvoirt         20    25    -     Cor v.Zutphen        64    39
Johan v.Zutphen      23    29    -     Mies Gibbels          42    43
Cor v.Zutphen          64    77    -     Willy Henst             30    35
Willy vd.Berkmortel   24    27    -     Cor Coppens         20    13
Johan v.Zutphen      23    27    -     WillyvdBerkmortel    24    22
Wim Kremers           29    29    -     Jan Rijkers             18    8
Wim v.d. Sanden      54    53    -     Jan Rijkers             18    14
Jan v.Uden               19    16    -     Wim Kremers         29    24
Jan v.d.Oever           17    14    -     Wim v.d.Sanden    54    46
Willy Henst               30    24    -     Jan de Wit            29    26
Martien v.Zutphen    17    14    -     Grard v.Eert           18    14Openingstijden Bibliotheekpunt Zijtaart in ‘Het Klooster’:

dinsdagmiddag 13.15 - 14.45 uur
dinsdagavond 18.00 - 19.00 uur
donderdagmiddag 13.30 - 14.30 uurSPORTAGENDA


VOW jeugd  25 febr. 2012
VOW B1    uit    MULO B1    14:00u
VOW C1    ???    in overleg met leider
VOW C2    ???    in overleg met leider
VOW D1    ???    in overleg met leider
VOW E1    gymzaal        13:45u
VOW E2    gymzaal        13:00u
VOW E3    gymzaal    gymzaal    12:15 u
VOW F1    thuis  Blauw Geel'38/OtterW F3    10:30u
VOW F2    gymzaal        10:00u
VOW F3    thuis    Erp F4    10:30    leider
VOW F4    gymzaal        11:30u
VOW F5    gymzaal        10:45u
VOW MA1    ???    in overleg met leider
VOW MC1    ???    in overleg met leider
VOW MD1    gymzaal        8:30u
VOW B1    uit    MULO B1    15:00u


INTERPUNCTIE


Loser of held? (columns zijn na te lezen op www.interpunctie-praktijkgevallen.nl)
Op TV sprak een mevrouw over de problemen van kinderen van gescheiden ouders. Zij vond dat mensen te snel gingen scheiden. De interviewer stelde dat je eigenlijk toch een “loser” bent als je de dingen niet met zijn tweeën kunt oplossen. Ze zei: “Integendeel, je bent een held!!”
Zo zie ik het ook. Ik weet dat veel mensen dat anders zien en wat mij betreft hoeft men het niet van de daken te roepen, maar dat je enkele goede vrienden in vertrouwen neemt is niet zo raar en kan zelfs helpend zijn. Je moet dan wel de juiste mensen in vertrouwen nemen. Sommigen lukt het niet om geen “partij te kiezen”. In dat geval is het onverstandig om deze mensen erin te betrekken. Ook wanneer er spectaculaire dingen zijn (bv. een van de partners heeft overspel gepleegd) dan is het vaak niet handig om daar met anderen over te praten. Vaak blijkt men dit soort dingen zó spannend te vinden, dat men het niet voor zich kan houden. Voor je het weet ga je over de tong….
Toch is er vaak schaamte wanneer men problemen niet zelf kan oplossen. Er is moed voor nodig om in therapie te gaan. Niemand is trots op minder goede gedragingen en eigenschappen, en je weet dat dit wel eens op tafel zou kunnen komen. Of je denkt: “misschien ligt het wel aan mij, ben ik iemand waarmee niet te leven valt….”
Ik maak regelmatig mee dat (vooral mannen) dat ook uitspreken: “ik denk dat ik het fout doe/verkeerd zie”. Vrouwen zijn vaak beter in staat om hun emoties in woorden om te zetten en de mannen voelen zich op dat gebied soms “de mindere”. Maar daarom zijn hun emoties nog niet minder waard!!
Het mooie is dat men soms binnenkomt als een geslagen hond, maar met opgeheven hoofd weer naar buiten gaat. Meerdere malen verzucht men bij het weggaan of afsluiten van de hulpverlening: “ik wou dat ik eerder gekomen was…”. Niks loser, maar een win-win-situatie.
Mw. N. Timmermans-van de Kamp
Interpunctie, Smientdonk 2, 5467 CA  Veghel
tel. 06-21.59.24.35.   www.interpunctie.nlAanzet

Het maatschappelijk werk ondersteunt mensen met allerlei problemen. Denk aan psychische problemen, relatieproblemen, problemen thuis, op school of werk, geldproblemen, overmatige stress.
Voor Zijtaart vindt u een kantoor van Aanzet (zo heet het maatschappelijk werk tegenwoordig) in Veghel aan de Pater van den Elsenlaan 13. Iedere werkdag is er spreekuur van 09.00 tot 10.00 uur.
Suzanne Spierings is daar maatschappelijk werker.
Uit haar praktijk……
Olga is een jonge alleenstaande vrouw van 27 jaar met een grote vriendengroep waar veel stelletjes in zitten. Ze voelt zich zo langzamerhand ‘overschieten’. Dat maakt haar onzeker. Eigenlijk  heeft ze daar altijd last van gehad maar het wordt steeds erger Ze wil af van dat nare, onzekere gevoel en komt naar Aanzet. Eigenlijk snapt ze zichzelf niet, ze heeft toch een leuke baan, een goed inkomen, een eigen huisje, leuke vrienden. Waarom voelt ze zich dan niet zekerder, gelukkiger?
Samen nemen we de voor haar moeilijke situaties door. Door erover te vertellen krijgt ze inzicht waar haar onzekerheid vandaan komt. Haar gedachten gaan vaak met haar aan de haal. Dan denkt ze dat mensen haar stom vinden. We oefenen met de gedachte dat ze een leuke meid is die er mag zijn. Dat helpt! Na een poosje groeit haar zelfvertrouwen en ontmoet ze een aardige jongeman die verder met haar wil. En zij met hem!
Aanzet is telefonisch bereikbaar via (0412) 62 38 80, per mail:  info@aanzet.nu en via de website: www.aanzet.nu 
GGD Hart voor Brabant wil alcoholgebruik onder jongeren terugdringen


Dat lukt alleen als verschillende instanties de handen ineen slaan. Ook Novadic-Kentron, gemeenten, politie, scholen, sportverenigingen en organisatoren van evenementen spelen een rol in het voorkomen van alcoholmisbruik. Dit gebeurt in het regionale project ‘Alcohol 16- geen goed begin’, dat naadloos aansluit op het initiatief van minister Edith Schippers van Volksgezondheid om het alcoholbeleid aan te scherpen. Helaas loopt ‘Alcohol 16- geen goed begin’ eind 2012 af. Het project wil een doorstart, want jongeren drinken nog steeds te veel en te vaak.
Minister wil alcoholbeleid aanscherpen
Minister Schippers wil met alle betrokkenen een rondetafelgesprek over alcoholmisbruik. Naast haar initiatief om het alcoholbeleid aan te scherpen, bracht de minister op 13 februari een bezoek aan de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van MCH Westeinde. Voorafgaand hieraan reed de minister een paar uur mee op de ambulance. Zij ervoer met eigen ogen het effect van alcoholmisbruik door jongeren.
Project ‘Alcohol 16- geen goed begin’
In het project ‘Alcohol 16- geen goed begin’ brengt de GGD partijen bij elkaar om het alcoholgebruik onder jongeren terug te dringen. Zo ontwikkelde ze bijvoorbeeld een handleiding voor scholen en sportverenigingen om alcoholvrije (school)feesten te organiseren en een handreiking voor vo-scholen met daarin allerlei interventies en instrumenten. Daarnaast informeert ‘Alcohol 16- geen goed begin’ niet alleen jongeren, maar ook ouders over de schadelijke gevolgen van te jong te veel drinken en welke invloed zij hierop kunnen hebben en ze ondersteunt het project gemeenten met de handreiking evenementenbeleid. Dit is een hulpmiddel om met organisatoren van evenementen in gesprek te gaan en handvatten te bieden om het alcoholgebruik tijdens evenementen bespreekbaar te maken.


Politie: Tips ter voorkoming van overvallen


Een overvaller wil zo snel mogelijk weg met zoveel mogelijk geld. Dus is het zaak om ervoor te zorgen dat er weinig te halen is en dat het lastig is om bij het geld te komen.
• Meld opvallend gedrag binnen en buiten direct bij de politie, tel. (0900) 88 44.
• Leg geld, cadeau- , waardebonnen,  telefoonkaarten  en waardevolle spullen nooit in het zicht.
• Zorg voor goede buitenverlichting (eventueel voor een deurspion) zodat u ziet wie er naar binnen wil.
.
Toch een overval?
Een overval is nooit helemaal te voorkomen. Tijdens een overval is het verstandig te handelen volgens het RAAK-principe:
R  Rustig blijven. Overvallers komen niet voor de mensen in huis, maar voor het geld.
A Accepteren van de situatie. Ga er altijd van uit dat meegebrachte wapens echt zijn.
A Afgeven van het gevraagde. Pleeg geen verzet. Geld en goederen zijn vervangbaar, mensenlevens niet.
K Kijken. Neem zoveel mogelijk kenmerken van de daders op.
Denk na een overval aan onderstaande tips:
• Let goed op hoe de overvallers vertrekken en in welke richting ze vluchten.
• Bel direct 112 en houd daarna de telefoonlijn vrij.
• Doe alles op slot. Laat niemand binnen of vertrekken en wacht tot de politie gearriveerd is.
• Blijf overal af. Zorg ervoor dat sporen niet worden uitgewist.
• Doe altijd aangifte. • Praat erover!
Meer informatie: www.politie.nl
Expositie Henk Biesterbos postuum


Veghel - Bij Kunstgroep De Compagnie aan het Middegaal in Veghel wordt op zondag 26 februari, om 16.00 uur een expositie geopend met werk van de vorig jaar overleden beeldend kunstenaar en musicus Henk Biesterbos. De officiële opening geschiedt door  Thijs Vonk, wethouder Cultuur van de gemeente Uden.
De expositie met gevarieerd werk is te zien van 26 februari tot 6 april. Op 9 oktober vorig jaar overleed beeldend kunstenaar Henk Biesterbos plotseling op 60- jarige leeftijd. Biesterbos was een multitalent die zich in diverse disciplines manifesteerde, zowel ruimtelijk als op het platte vlak. Henk exposeerde voornamelijk in eigen land, maar daarbuiten ook in België, Spanje, Bosnië, Duitsland en Polen. Een van zijn monumentale werken is blijvend te zien op het Europaplein in Schijndel. Naast zijn werk als beeldend kunstenaar was Biesterbos een getalenteerde  musicus. Hij speelde in diverse rock en bluesbands en was actief in experimentele muziek. Tevens was Henk Biesterbos ’n zeer gewaardeerd lid van Kunstgroep De Compagnie en was hij nauw betrokken bij de organisatie van het Veghelse Slokdarmfestival.
Kunstgroep De Compagnie is dagelijks geopend tussen 9 en 17 uur en op zondag tussen 14.00 en 17.00 uur. Op zaterdag en tijdens vakanties zijn we gesloten. Kijk voor meer informatie op www.kunstgroepdecompagnie.nl


UITSLAG 46e OPTOCHT REIGERLAND 2012


Kinderen individueel
1    Stan van Hoof - Ik gooi in de roos
2    Noorderlingen - Den draak steken
3    Wesly van de Lockand - Prins mobiel

Kinderen groepen
1    Koen-Twan-Jeffrey-Stan-Jarno - Wij vissen bijna altijd achter het net
2    M-kids - We hangen de bist uit!
3    De vriendenclub - Wij maken er een skônne  optocht van
4    De Ranjatappers - "We hangen de bist uit"
5    De Moaten - Speelleertuin
6    De Maatjes - We zien wel wor 't schip strand
7    NiLaMa - Wij voeren geen oorlog, mar eendjes
8    De Klumkus - Way zitte op ut goei spoor
9    De Nieuwkommers - Iets mi kiepe

Wagens jongeren   
1    Wittegij't - Wai fiste mi de biste
2    Kampioenuh - Voetbal EK

Wagens buitendorps   
1    C.V. De Promillikantjes - Parade de maskerade
2    Tis één groote poppekaast
3    Piraten van de zee
4    C.V. de Kreb-meisters - Hardrock café
5    De Zumpers - Smurfen
6    C.V. De Flügelaars - Bouwen
7    V.G. kromme lat - Mi ut slope hebbe wai pech,  mar mi carnaval haole wai de prijzen weg
8    De 3e helft - Gevangenis
9    De Vliegers - Wij knorren de carnaval dur
10    Holland - Ik hou van Holland

Volwassen individueel   
1    Jan v Nunen - ARAbier
2    X factor - Ik verdien aan een hele mik minder,  als een vrouw met een snee
3    De Peerkes - Licht
4    Natte kippe - Wip kippe
5    M - Het klooster na 110 jaar pas  GEMEENSCHAPShuis
6    De Chickies - Van een kale kip kun je niet plukken

Volwassen groepen klein
1    De Flügelgirls - Mi deez doagen, Ken zelfs Barbie
        un dansje Woagen
2    HeKaBeBo - Ik ken oe erges van, mar kan oe nie thuis brenge
3    Patjakkers - Badvinders
4    De Goas - Ondanks onze verrekijker en goede look is ons idee nog steeds zoek
5    SMS - Ijskoud het lekkerst
6    Vriendinnen - Boer K

Volwassen groepen groot
1    B.V. Soffelt - Limburgerings cursus
2    Fusie - Klapband
3    Boskamp - Komt Prins Peer mi zun spuit, dan wullen we wel vooruit
4    Krijtenburg - Wij zijn goed gemutst want
        alles draait om Prins Peer
5    Dames C.V. de Reigers - Wij fluite dur d'n optocht
6    The Nok - Mi unne veearts en kalverboer, fiste wij op de discovloer
7    Familie vd Prins - Toffe Peer hangt de bist uit
8    Ut Flos - Mi un slagter in't durp en een veearts als prins, waren wij 't over 't eten zo eens


Wagens algemeen
1    Kneup - Kneup ontspoort. Of gewoon een steekje los?
2    De Dupkes - Laat de € maar knalluh, wij gaan carnavallen
3    B.V. Niks - Wij sporen niet/we hebben ze niet alle 7
4    De Kleats - Der Kleats ……
5    De Motjes - Knalfeest/vuurwerk
6    ût Boeit Nie - Carnaval is een groot circus
7    Pudding mi vel - Mi Frans en Guus goan we nog lang nie naar huus
8    Wittegij't - Wai fiste mi de biste
9    Kampioenuh - Voetbal EK

Publieksprijs        Kneup

Wisselromkan        Jan v NunenUitslag optocht KUUSSEGAT 2012

Door Reigers behaalde prijzen


Individueel en paren   
1    Jan v Nunen – ARAbier
2   
Groepen klein   
1    Dames C.V. de Reigers - Wij fluite dur d'n optocht
2    Fusie - Klapband
4    Krijtenburg - Wij zijn goed gemutst want alles draait om Prins Peer

Groepen groot   
2    The Nok - Mi unne veearts en kalverboer, fiste wij op de discovloer

Wagens
2    Kneup - Kneup ontspoort… Of gewoon een steekje los?
4    De Dupkes - Laat de € maar knalluh, wij geen carnavallen
5    B.V. Niks - Wij sporen niet/we hebben ze niet alle 7
6    Pudding mi vel - Brabant
8    De Motjes - Knalfeest/vuurwerk
9    De Kleats - Kleats ……
10    ût Boeit Nie - Carnaval is een groot circus
11    Wittegij't - Wai fiste mi de biste


Publieksprijs        Bloemenwijk
   
Mooiste trekker    Kneup