Zijtaarts Belang Dorpsnieuws


Dorpsnieuws  Zijtaarts Belang > Archief jaargang 21   2011-2012 > Dorpsnieuws  jaargang 21  nummer 29

Dorpsnieuws  jaargang 21  nummer 29


11 april 2012 - 18 april 2012

© zijtaarts belang

Donaties:

Banknr. 1608 09 002

t.n.v. Stg. Dorpsnieuws

Zijtaarts Belang

Rabobank Uden-Veghel

info / kopij :

 Dorpsnieuws@ZijtaartsBelang.nl


Klik hier voor pdf-versie: 

Zijtaarts Belang jrg 21 nr 29
KERKBERICHTEN

 

 

Zondag: 15 april 10.00 u. 1e H.Communie Pater van Delden en Pastor H. van Bemmel.

Wij gedenken in deze viering:

Opa Bert Adriaans (nms. kleinzoon Ties); Oma Tiny Vermeulen-van den Broek en peetoom Piet van Lankvelt(nms. kleinzoon Bas); Opa Martien van den Braak (nms. kleinzoon Koen); Oma Maria van de Ven–Sauels (nms. kleindochter Marit); Overl.oud. Verbruggen–Ketelaars; Johan van den Hurk, Henricus en Elisabeth van den Hurk en Johanna Rooijackers; Overl.oud. Raaijmakers-Adriaans: An van Erp - van Helvoort

 

Mededeling:

Afgelopen dinsdag is An van Erp - van Helvoort in de leeftijd van 92 jaar overleden, voor haar wordt a.s. vrijdag 13 april om 19.00 u. de Avondwake gehouden en de plechtige Uitvaart vindt a.s. zaterdag 14 april om 14.00 u. plaats, waarna zij hier op onze parochiebegraafplaats zal worden begraven.

 

 

Kledinginzameling Mensen in Nood.

 

Vrijdag 20 april is weer de halfjaarlijkse Sam’s kledingactie van Mensen in Nood. U kunt dan goede draagbare kleding, schoeisel, en huishoudelijk textiel afgeven in gesloten plastic zakken bij onderstaande adressen. In 2012 steunt de kledingactie een project in Kenia waarin “droogte cyclus management” centraal staat. Droogte is een van de meest serieuze problemen in Kenia. Dit leidt regelmatig tot ondervoeding, ziekte en sterfte van mensen en dieren en veroorzaakt conflicten om de schaarse waterbronnen. Sam’s Kledingsactie wil graag een steentje bij blijven dragen aan het verbeteren van leefomstandigheden van mensen in de ontwikkelingslanden.

Voor meer informatie over Sam’s kledingsactie voor Mensen in Nood en de gesteunde projecten kunt u kijken op www.samskledingsactie.nl.

Vrijdag 20 april van 8.00 uur tot 12.30 uur kunt u goede draagbare kleding, schoeisel en huishoudtextiel in gesloten zakken brengen naar de volgende adressen.

In Zijtaart bij:

J.v.Zutphen      Krijtenburg 5

A. Egelmeers   Hool 62

A.v.d.Heijden   Past.Clercxstraat 10

T.v.Kasteren    Biezendijk 26

J.v.Boxmeer     Pater Vervoortstraat 18 (hier kunt u uw oude mobiele telefoon inleveren)

Op de 2 laatste adressen kunt u het hele jaar kleding brengen.

Bij mevr. Dortmans, Past. Clercxstraat 44 kunt u geen kleding meer brengen.

 

 

 

 

 

Prikpost in Zijtaart.

 

De prikpost is gevestigd in Het Klooster (Dorpshuis) aan de Past. Clercxstraat 50. Iedere donderdagochtend is de prikpost geopend (vanaf 8.15u. aanwezig zijn).

 

De prikpost is er niet alleen voor trombosedienstpatiënten. Wanneer er bloed geprikt moet worden via de huisarts of specialist kan men ook naar de prikpost komen. Patiënten kunnen hier ook ander laboratoriummateriaal afgeven.

 

Meldingen en klachten in de openbare ruimte

 

Wanneer u gebreken in de openbare ruimte constateert, kunt u hiervan melding maken bij de gemeente. U kunt een melding doen over bijvoorbeeld de volgende zaken: reiniging (zwerfvuil), onderhoud groen, verharding (losliggende stoeptegels, gaten in de weg), riolering, verlichting, straatmeubilair, verkeer, ongediertebestrijding (overlast van wespen, ratten, muizen etc.).

De gemeente onderzoekt naar aanleiding van uw melding het probleem en zorgt voor een passende oplossing. De melding wordt afgehandeld binnen een vastgestelde normtijd (afhankelijk van de melding).

U kunt uw melding telefonisch doorgeven aan de Servicemelddesk: (0413) 38 66 44.

 

 

 

Openingstijden Bibliotheekpunt Zijtaart in ‘Het Klooster’:

 

dinsdagmiddag 13.15 - 14.45 uur

dinsdagavond 18.00 - 19.00 uur

donderdagmiddag 13.30 - 14.30 uur

 

 

BELANGETJES

 

Te koop: John van Zutphen Diervoeders, Antoniusstraat 40, Keldonk, tel. (0413) 21 20 24. Voor al uw voeders, vogelzaden, meststoffen, kalk, moskiller, houtvezel, zaagsel enz. (ook kleinverpakkingen). Afhalen dinsdag en vrijdag na 18.00 uur, zaterdag na 13.00 uur.

 

Oud ijzer: U kunt nog steeds oud ijzer bij ons brengen. Wij zijn echter niet meer in de gelegenheid om het bij u op te halen. Bedankt voor uw begrip. Fam. Van Kasteren, Biezendijk 26, Zijtaart. Tel. (0413) 36 57 42 of (06) 222 477 39.

 

Te huur: 2 percelen grasland, samen 0.5 hectare, met buitenhok (10m2, niet geschikt voor grote paarden). Prijs n.o.t.k. Tel 06-255 857 61.

 

Oproep: wil degene die thuis van plan was gazonzaad te zaaien met het zaad dat bij het Klooster is weggenomen, zich eerst melden bij het Klooster met het zaad en de blauwe handschoenen. Met groeten van de tuinwerkers.

 

Oproep: op 24 maart jl. raakte mijn modelvliegtuig door hevige thermiek buiten bereik van mijn zender. Dankzij oplettende buurtbewoners vond ik hem terug. Uiteindelijk bleek dit vliegtuig terecht gekomen hoog en onbereikbaar in een boom aan de Lage Biezen. Een eerste poging op 27 maart om hem er uit te krijgen mislukte. Op 31 maart wilde ik opnieuw proberen hem er uit te krijgen. Helaas was het model verdwenen. Graag zou ik mijn vliegtuig terug hebben. De eerlijke vinder zal ik passend belonen. Contact via frank@beksonline.nl of tel. 06-533 896 95.

 

Blijven Liggen:

Vorige week woensdag is mijn VOW trainingsjas bij het handbalveldje blijven liggen. Het is de VOW trainingsjas maat 164 van Milan van Zutphen tel. 20 96 64.

Graag een telefoontje dan kom ik hem ophalen of afgeven bij Raaijmakers Drukwerk.

 

 

Proeftrainingen voor meisjes

 

VOW heeft al jaren een grote meisjesafdeling. Op dit moment wordt er in 3 verschillende leeftijdscategorieën (MA1, MC1 en MD1) gevoetbald.

Heb je ook zin om te kijken of voetbal iets voor jou is, kom dan naar de proeftrainingen. De trainingsavond voor de proeftrainingen is afhankelijk van de leeftijdscategorie:

• MA1 (geboortejaar 1994 t/m 1996)

Op maandagavond 16 en 23 april van 19.00- 20.30 uur

• MC1 (geboortejaar 1997 en 1998)

Op woensdagavond 11 en 18 april van 19.30 – 21.00 uur

• MD1 (geboortejaar 1999 en 2000)

Op dinsdagavond 10 en 17 april van 18.00 – 19.00 uur.

 

Voordat je start met de training moet je je naam en geboortedatum doorgeven aan Patrick van Asseldonk, email:pvasseldonk@home.nl

 

Indien je nog vragen hebt, hoor ik het graag.

Tot ziens bij de trainingen van VOW!

 

Patrick van Asseldonk

Jeugdbestuur VOW

Tel. (0413) 35 56 64

 

 

 

 

 

Voorbereidingen Seitert goes Proms en Proms 4 Kids in volle gang!

 

Nog maar anderhalve week voordat Seitert goes Proms en Proms 4 Kids van start gaan. We kunnen nu al stellen dat het een onvergetelijk weekend wordt. Tijdens de repetities worden de deelnemers elke keer weer enthousiaster. Het geheel met solisten, de band en het koor klinken fantastisch. Dat belooft wat voor 21 en 22 april!    

Seitert goes Proms wordt een avond met veel variatie. Er zullen maarliefst 9 solisten het podium betreden. Enkele solisten behoren tot Zijtaarts talent, andere solisten hebben gezongen in het Brabants Muziek Theater, zijn afkomstig uit het koor of uit ¿Que Pasa?. Ook zal Robbert van Asseldonk, voormalig muzikant van BZB, enkele nummers voor zijn rekening nemen. Het wordt een avond van muzikaal hoog niveau. We gaan er met z’n allen een groot feest van maken!

Ook Proms 4 Kids wordt een topevenement. Naast muziek en dans maakt toneel een belangrijk onderdeel uit van de voorstelling. We gaan met het vliegtuig op vakantie en beleven allerlei avonturen. Komen we aan op onze vakantiebestemming? Kom kijken en je zult het weten. Deze avonturen worden door vijf toneelspelers gespeeld, namelijk: Annet Gibbels, Toos van Stiphout, Romy van den Oever, Niels Jonkers en Peter van Asseldonk (Prins Peer).

Er zijn nog kaarten te koop. U zult er zeker geen spijt van krijgen!

 

Zaterdag 21 april 2012 Seitert goes Proms, 20:30 uur. Kosten kaartje € 15,00

Zondag 22 april 2012 Proms 4 Kids, 14:00 uur. Kosten kaartje € 5,00

 

Toegangsbewijzen zijn te koop bij:

            - Café-zaal Kleijngeld

            - Hetty’s Dorpswinkel

            - via seitertgoesproms@hotmail.com

Zitplaatsen voor Seitert goes Proms zijn inmiddels uitverkocht.

 

 

 

Zomerlidmaatschap Tennisvereniging Zijtaart

 

Nee; Rafael Nadal komt u op onze banen niet tegen, maar misschien lijkt het u leuk om op onze banen in de zomer een balletje te slaan.

Tennisvereniging Zijtaart biedt met ingang van 2012 onder de naam “zomerlidmaatschap” een tijdelijk lidmaatschap aan. Dit tijdelijk lidmaatschap geldt voor de maanden april tot en met augustus. De kosten hiervoor bedragen € 50,00. Inschrijfgeld is niet verschuldigd.

Zomerleden zijn geen lid van de KNLTB en kunnen dus niet deelnemen aan toernooien e.d. die worden georganiseerd onder auspiciën van de tennisbond. Hieronder vallen ook de clubkampioenschappen van Tennisvereniging Zijtaart.Voor het overige hebben zomerleden dezelfde rechten als de gewone leden zoals, onbeperkt vrij tennissen, deelname aan de inloopavonden en deelname aan specifieke eigen verenigingsactiviteiten (b.v. thuisblijverstoernooi in de vakantieperiode).

Belangstellenden kunnen zich opgeven door middel van het inschrijfformulier dat te verkrijgen is in het tennispaviljoen en dat ook is te downloaden vanaf de website www.tvzijtaart.nl

 

 

 

Ensemble I Fortunelli in Boerdonk.

 

Na een concert in Amsterdam  komt  het ensemble I Fortunelli  op 22 april  voor een optreden in Boerdonk.  Dit ensemble is een dubbelkwartet onder leiding van Francien Meuwissen.
Twee leden van het ensemble wonen sinds 2006 in Italië. Zij hebben een bed and breakfast in Piemonte. Daarnaast geven ze daar zelf concerten en organiseren muzikale projectweken.

Elk jaar in augustus treffen de leden van I Fortunelli elkaar in Italië om zich in het Italiaanse platte land te buigen over een nieuw project.  Afgelopen zomer kreeg het project de titel “Regina Coeli” mee, omdat de projectweek samen viel met de nationale feestdag van Italië namelijk  Maria ten Hemelopneming.  Alle werken hebben betrekking op Maria en zijn overwegend 8 stemmige werken van o.a. Orlando de Lasso, William Byrd en Duarto Lobo.

Dit programma is in augustus verschillende malen uitgevoerd in Italië en wordt nu herhaald met diverse optredens in Nederland en België. Het ensemble treedt op zondag 22 april op in de kerk van Boerdonk.  Aanvang 20.00 uur.

We nodigen u van harte uit om hier naar te komen luisteren. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage na afloop is welkom.
Het parochiebestuur biedt u na afloop een kop koffie of thee aan.

 

 

 

 

VOW B1 bekert verder

Woensdag 18 april

Aanvang 18.45 uur

te Lierop

 

Kwart finale beker

 

Lierop B1- VOW B1

 

 

 

 

 

 

Openingstijden Bibliotheekpunt Zijtaart

in ‘Het Klooster’:

 

dinsdagmiddag 13.15 - 14.45 uur

dinsdagavond 18.00 - 19.00 uur

donderdagmiddag 13.30 - 14.30 uur

 

 

 

 

Het belang van goede dagbesteding

 

 

Het maandelijkse Alzheimercafé op de derde dinsdag wordt georganiseerd door een werkgroep waarin mensen van verschillende organisaties zitten. Twee leden van die werkgroep, Leentje Vanderdonckt en Tonnie van den Heuvel geven in het Alzheimercafé op 17 april om 19.30 uur in de Blauwe Kei een uiteenzetting over het belang van een goede dagbesteding. De dagelijkse zorg voor mensen met dementie wordt meestal gegeven door de partner en de kinderen. Het liefst willen alle betrokkenen dat ook zo houden. Soms is er echter meer hulp nodig dan zij kunnen bieden. Gelukkig zijn er dan vaak vrienden, andere familieleden of buren die bij willen springen. Maar het kan ook zijn dat er hulp van buitenaf ingeschakeld moet worden. Dat is vrijwel nooit gemakkelijk, maar dagbesteding buitenshuis kan een verlichting zijn van de dagelijkse zorg. In het Alzheimercafé worden de bezoekers deze keer geïnformeerd over de verschillende vormen van dagbesteding, zoals de dagbehandeling, de zorgboerderij en activiteiten thuis. De inleiders vertellen ook waar die aanvulling op de zorg door mantelzorgers te krijgen is en hoe die aangevraagd kan worden. Voor de bezoekers is er volop gelegenheid om vragen te stellen en om hun eigen ervaringen in te brengen. Het Alzheimercafé duurt tot ongeveer 21.30 uur en is gratis toegankelijk voor iedereen die iets met dementie heeft.

 

 

 

 

Prikpost in Zijtaart.

De prikpost is gevestigd in Het Klooster (Dorpshuis) aan de Past. Clercxstraat 50. Iedere donderdagochtend is de prikpost geopend (vanaf 8.15u. aanwezig zijn).

De prikpost is er niet alleen voor trombosedienstpatiënten. Wanneer er bloed geprikt moet worden via de huisarts of specialist kan men ook naar de prikpost komen. Patiënten kunnen hier ook ander laboratoriummateriaal afgeven.

 

 

 

KBO

AGENDA

Maandag 16 april 13.30 uur: Kaarten

Dinsdag 17 april 09.30 uur: Seniorenkoor

Dinsdag 17 april 10.30-11.30 uur: opgeven reis Floriade

Dinsdag 17 april 12.00 uur: Eetpunt

Dinsdag 17 april 13.00 uur: Vrij biljarten

Dinsdag 17 april 14.00 uur: Line dansen

Woensdag 18 april 13.30 uur: Kaarten

Donderdag 19 april 12.00 uur: Eetpunt

Donderdag 13.00 uur: Competitie biljarten

Vrijdag 20 april 13.30 uur: Bridgen

 

 

BRIDGEN

KBO 5  van 6 april 2012

Lijn A

1       Pieter v. Geffen & Marlies v. Geffen           58,75

2       Ben v.d. Steen & Tiny v.d. Steen                 57,92

3       Cor v.d. Berg & Jan Rijkers                         56,67

4       Harrie v.d. Acker & Jana v.d. Acker           55,83

5       Mari v.d. Steen & Toon v. Schayk               53,33

6       Wim v. Schayk & Riet v. Hout                     50,42

7       Bert Kanters & Diny Kanters                      49,17

8       Ad Koevoets & Riet Koevoets                     47,50

9       Cor Mollen & Marietje Mollen                     45,42

(10)   Wim v. Lieshout & Tiny v. Lieshout             44,58

(10)   Mien v.d. Crommenacker & Maria Rijken    44,58

12      Mien Verhoeven & Mien Vissers                 35,83

 

Lijn B

1       Jan v. Helvoirt & Mien v. Asseldonk            61,25

2       Toos v. Berlo & Willemien Verhoeven         60,00

3       Chris v. Helvoirt & Christien v. Helvoirt       54,58

4       Jo v. Boxtel & Mien Vermeulen                   53,75

5       Harrie v.d. Wijgert & Marietje v.d. Wijgert   52,92

6       Henk v.d. Linden & Fien v. Boxmeer           52,08

7       Martien v Cleef & Marietje v.d. Horst          51,25

8       Adriaan v.d. Tillart & Mientje v.d. Tillaart     49,17

9       Jo v.d. Burgt & Pieta Verbakel                    48,33

10      Jo Verhoeven & Tonny Rijkers                    45,42

11      Harry v Boxmeer & Tonn Verbruggen         38,75

12      An Thijssen & Riek Vervoort                       32,50

 

ZBC’01 3 april 2012

 

Lijn A

1       Ria Delisse & Toon v.d. Zanden                  64,65

2       Piet Thijssens & Riek Rijkers                       58,13

3       Toon v. Schaijk & Marietje v. Schayk           57,71

4       Bert Kanters & Diny Kanters                      54,24

5       Chris v. Helvoirt & Christien v. Helvoirt       54,17

6       Frans v.d. Boom & Willemien Verhoeven     50,00

7       Mieke Toebast & Toos Vissers                    49,65

8       Jana v.d. Acker & Anny v.d. Hurk               49,31

9       Jan Rijkers & Toos v. Berlo                         49,17

10      Harrie v.d. Wijgert & Marietje v.d. Wijgert   48,96

11      Cor Mollen & Marietje Mollen                     46,18

12      Hilly v. Bosbeek & Ria Swinkels                  44,79

13      Mien v. Berkel & Mien Verhoeven              42,15

14      Wim v. Schayk & Rina v. Berlo                   40,63

15      Riet v. Hout & Corry Kastelijn                     40,28

 

 

Lijn B

1       Tonny Rijkers & Mien Vermeulen                68,75

2       Cees v. Hout & Jo Verhoeven                     57,08

3       Mientje v.d. Tillaart & Ria Veldhuis              55,83

(4)     Anneke Jans & Maria Pepers                      50,42

(4)     Henk v.d. Linden & Mien Vissers                50,42

6       Joke Petit & Maria Rijken                            49,58

7       Cor v.d. Berg & Nellie v.d. Berg                  48,75

8       Hein de Wit & Jo de Wit                             48,33

9       Piet Reijbroek & Toos Reijbroek                  47,08

(10)   Adriaan v.d. Tillart & Jack Sebrechts           46,67

(10)   Noud v. Zutven & Toos v. Zutven                46,67

12      Annie v Berkmortel & Josien vdBerkmortel 41,67

13      Albert v.d. Hurk & Petra v.d. Hurk              38,75

 

BILJARTEN

 

Onderling op 5 april 2012

Tonn Verbruggen       20   42   - Gerard Oppers     14    13

Jan v.d.Oever            17   32   - MartienvZutphen  17    12

Jan v.Uden                19   30   - Tonnie v.Uden     32    19

Chris v.Helvoirt          20   30   - Mies Gibbels        42    36

Jan de Wit                 29   42   - MartienvZutphen  17    5

Piet v.d.Hurk             39   48   - Jan Rijkers           18    8

Cor Coppens              20   24   - Piet v.d.Hurk       39    32

Tonn Verbruggen       20   22   - Rien v.Tiel           25    25

Jos Claassen              22   22   - Rien Kemps         37    25

Willy v.d.Berkmortel   24   24   - Wim Kremers      29    29

Willy Henst                30   27   - Grard v.Eert        18    13

Johan v.Zutphen         23   16   - Gerard Oppers     14    9

 

 

Regionaal      St.Oedenrode - Zijtaart 2 april 2012

Mart.vd.Vorstenbosch   84   45   Wim v.d.Sanden      51   55

Wim vd.Boogaard         30   38   Mies Gibbels           41   47

Jan Foolen                    27   28   Tonnie v.Uden        29   34

Ad v.Hastenberg           26   16   Jos Claassen           23   16

Leo v.Breugel               25   28   Willy vdBerkmortel  23   23

Wim v.Breugel              24   23   Tonn Verbruggen    21   22

Harry Bekkers              23   31   Cor Coppens           19   9

René Wisse                  15   23   Jan v.Uden             17   19

 

 

 

 

 

The Blue Valley Country Dancers

 

Organiseren op 22 april 2012

een CD middag

 

Aanvang; 13.30 uur tot 17.30 uur.

 

DJ: Henkie

Gratis toegang

 

Feestzaal Kleijngeld

Pastoor Clercxstraat 53

Zijtaart

Info 06-13 47 63 65

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SPORTAGENDA

 

VOW jeugd zaterdag 14 april 2012

 

VOW B1       uit      Mariahout B1                   14:30u

VOW C1       thuis  Boskant C1                      13:00u

VOW C2       thuis  ELI C2                            13:00u

VOW D1       uit      DVG D2G                       11:30u

VOW E1       thuis  Erp E2                             9:30u

VOW E2       thuis  Gemert E7                       9:30u

VOW E3       uit      Nijnsel E2                        10:00u

VOW F1       uit      Irene F1                           10:30u

VOW F2       uit      Rood Wit'62 F4                9:00u

VOW F3       uit      Nijnsel F2                        10:00u

VOW F4       thuis  Irene F3                           10:30u

VOW F5       uit      Heeswijk F                      11:00u

VOW MA1   uit      HVCH MA2                    15:00u

VOW MC1    uit      UDI'19/Beter Bed MC1   12:00u

VOW MD1   uit      Sambeek MD1                 11:30u

VOW jeugd 15 april 2012

VOW F1       thuis  WEC F2    13:30u

 

VOW jeugd 17 april 2012

VOW D1       uit      ELI D1      19:00u

VOW jeugd 18 april 2012

VOW B1       uit      Lierop B1 (¼ finale beker )            18:45u

VOW E2       thuis  Boekel Sport E5     ??

 

SPORTUITSLAGEN

 

V.O.W. jeugd 7 april 2012

VOW B1       Mierlo Hout B2                         3-1

VOW C1       WEC C1                                   2-4

VOW C2       Gemert C6                                0-3

VOW D1       Rood Wit'62 D6                        0-3

VOW E1       WEC E1                                   1-9

VOW E2       vrij                                            x-x

VOW E3       Rhode E6G                               9-1

VOW F1       Sparta'25 F4                              2-3

VOW F2       Blauw Geel'38/OtterW F5          1-3

VOW F3       DVG F3                                   4-3

VOW F4       Boskant F1                               2-9

VOW F5       Blauw Geel Fc Twente              ?-?

VOW MA1   Volkel MA1                              8-0

VOW MC1    Nooit Gedacht MC1                  1-0

VOW MD1   DSV MD1                                0-7

 

 

 

V.O.W. programma zondag 15 april

Niets ontvangen???

 

W.T.C. Zijtaart

 

Heren: zondag 15 april, Klaver van Brabant, pauze in Asten, 120 km, vertrek 8.30 uur.

Dames: zondag 15 april, Klaver van Brabant, pauze in Asten, 80 km, vertrek 8.30 uur.

 

 

 

Spanning stijgt bij VOW in Zijtaart.

 

 

 

De strijd om het kampioenschap in de 5de klasse H nadert zijn ontknoping. VOW uit Zijtaart heeft met 7 punten voorsprong op de nummer twee Ollandia, een mooie uitgangspositie om de laatste fase in te gaan.

Zondag 15 april a.s. staat voor beide ploegen een moeilijke wedstrijd op het programma. VOW speelt thuis de derby tegen WEC, dat zich zeker niet zo maar gewonnen zal geven. Ollandia heeft nog een zwaardere taak: uit tegen Odiliapeel. Odiliapeel staat bovenaan de periode ranglijst en zal zeker alles uit de kast halen om de laatste periode binnen te halen. Met nog vier wedstrijden te spelen kan de beslissing zondag a.s. al vallen maar ook nog in de laatste wedstrijd. Als VOW zondag de punten in Zijtaart houdt en Ollandia verliest, kan het kampioensfeest al losbarsten in Zijtaart.

Doen beide ploegen wat ze van plan zijn en winnen hun wedstrijden, dan belooft dat spektakel op zondag 21 april als de nummer een en twee elkaar rechtstreeks treffen in Olland. VOW kan dan laten zien dat zij terecht de sterksten zijn en het kampioenschap opeisen, of Olland kan dan zijn kansen weer vergroten door de marge terug te brengen. VOW staat er dan nog steeds het beste voor, maar mag dan geen punten meer verspelen. Olland kan dan namelijk nog op gelijke hoogte met de Zijtaartse ploeg komen of deze zelfs voorbij streven.

Kortom, de doelstelling voor VOW onder leiding van Han van Rosmalen voor komende zondag is duidelijk: de punten in Zijtaart houden!

Voor de supporters rest de taak om uitgedost in het oranje en in groten getale het team te steunen en te hopen dat de beslissing snel valt.

Of er stiekem toch op hopen dat de rechtstreekse confrontatie er nog toe doet………..

 

 

 

 

Uitnodiging voor de viering van het 30 jarig bestaan van onze vereniging.

 

Beste leden,

Hierbij nodigen wij u uit voor de viering van het 30 jarig bestaan van onze vereniging op zaterdag 28 april 2012 in Gemeenschapshuis Nia Domo aan het St. Agathaplein 6 te Boekel, bereikbaar via tel. (0492) 32 14 52.

Deze dag ziet er als volt uit:

10.00 uur ontvangt met koffie/thee met vlaai;

10.30 uur aanvang algemene ledenvergadering;

11.15 uur voordracht door dhr. Van Haandel over ons dialect;

12.15 uur koffietafel met kroket;

14.00 uur optreden van amusementsgroep "DèVèltOp"

          met muzikaal, komisch en kolderiek entertainment;

14.45 uur pauze met een gratis consumptie;

15.15 uur vervolg optreden door DèVèltOp";

16.00 uur einde van deze dag.

 

Agenda: Algemene ledenvergadering

1.         Opening door de voorzitster.

2.         Notulen algemene ledenvergadering 2011

3.         Jaarverslag 2011

4.         Kasverslag 2011

5.         Mededelingen.

6.         Rondvraag.

 

De kosten voor deze dag bedragen € 20,00 per persoon, te voldoen (graag gepast) bij de ingang van de zaal. Als u aan deze dag wilt deelnemen, dan willen wij u verzoeken u op te geven voor 22 april 2012 bij uw contactpersoon of telefonisch bij leden van het bestuur/werkgroep of via e-mail f2hamvanber@hetnet.nl. Wij kunnen dan tijdig doorgeven hoeveel personen deelnemen aan de koffietafel. Wij hopen weer velen van jullie te ontmoeten en wensen jullie een fijne feestdag tijdens de viering van ons 30 jarig bestaan.

Met vriendelijke groeten en tot ziens,

Namens de werkgroep,

A. van Berlo, tel. (0492) 32 17 33

 

 

Nooit kind geweest

(columns na te lezen op www.interpunctie-praktijkgevallen.nl)

Tegenwoordig zijn er KOPP-groepen (kinderen van ouders met psychische problemen), maar vroeger waren die er niet. Ook nu nog zijn er genoeg mensen die niet op de hoogte zijn van dit soort activiteiten, terwijl die erg nuttig kunnen zijn.

Je komt het vaak tegen: mensen die in de problemen komen vanwege een lastige geschiedenis. Zij hebben voor hun ouders gezorgd of voor broertjes en zusjes. Als ouders ziek zijn of problemen hebben, hebben zij onvoldoende ruimte om zich te verdiepen in hun kinderen. En kinderen passen zich aan…. Dus, als moeder onvoldoende zorg biedt, zie je vaak dat de oudste dochter (maar soms ook een zoon) deze zorg biedt, zowel aan broertjes en zusjes als aan de ouders zelf. Op dat moment hoeft het kind daar niet zo’n last van te ervaren, het geeft tenslotte ook een gevoel van belangrijk zijn. Maar het is een te zware last. Bovendien worden zij vaak in beslag genomen door zorgen. Zij zijn bang dat moeder misschien weggaat, of vader weer boos zal worden. Hierdoor hebben zij vaak moeite zich op school te concentreren. Zij zijn voortdurend alert.

Vroeg of laat loopt men vast. Een ingrijpende gebeurtenis, bv. een conflict op het werk, de geboorte van een kind, een scheiding, etc. kan bij deze mensen ernstige problemen veroorzaken. Vaak hebben deze mensen moeite met relaties en intimiteit. Zij zijn niet gewend zich kwetsbaar op te stellen. Immers: ze moesten altijd sterk zijn, om de problemen op te vangen. Sommigen hebben een blijvend verantwoordelijkheidsgevoel, zodanig dat het ten koste gaat van henzelf. Deze mensen leven bijna om te helpen. Veel van deze mensen blijven loyaal en verwijten de ouders niets, ook al zijn de ouders nog zo tekort geschoten. Boosheid en nutteloze verwijten zijn nergens goed voor, maar een reële kijk op de situatie en bijbehorend verdriet (om wat er niet is geweest) uiten kan helend zijn.

 

Mw. N. Timmermans-van de Kamp

Interpunctie, Smientdonk 2,

5467 CA  Veghel

tel. 06-21.59.24.35.   www.interpunctie.nl

 

 

 

 

KIENEN

MET VLEESPRIJZEN

Datum: dinsdag 24 april   

Plaats: zaal Kleijngeld, Zijtaart

 

Aanvang: 20.00 uur

 

Zaal open: 19.30 uur

 

De kosten zijn € 8.00 (alle 90 nummers)

 

16 rondes en 1 hoofdprijsronde.

 

Een gezellige avond voor iedereen!

Dus neem gerust een buur

of familielid mee. 

 

 

 

 

 

 

BUURTVOETBALTOERNOOI 2012

 

 

 

Evenals voorgaande jaren organiseert V.O.W. ook dit jaar weer een voetbaltoernooi voor alle buurtschappen van Zijtaart. 

Dit jaar vindt het evenement plaats op
woensdag 16 mei, woensdag 23 mei en woensdag 30 mei op sportpark De Vonders te Zijtaart.

De wedstrijden starten om 20.00 uur.

Bij onvoldoende spelers per elftal, bestaat de mogelijkheid dat het buurtvoetbaltoernooi wordt omgezet naar een toernooi met zevental. Bij de opgave moet dus doorgegeven worden, hoeveel spelers het team heeft (dames/heren/jeugd) en wie de contactpersoon is met telefoonnummer. Mocht er in 7 tallen gespeeld worden, dan kan worden gevraagd om een 6e team samen te stellen uit de 5 opgegeven teams.

 

De deelname is gratis.

Wel wordt gevraagd per team € 5,00 te betalen per wedstrijd aan de scheidsrechter.
Men kan zich inschrijven tot 30 april a.s. bij

Ad vd Heijden,
Past. Clercxstraat 7, tel. (0413) 36 22 54 of

tel 06 53 41 53 40.

 

Enkele spelregels:

-          elk team zorgt zelf voor shirtjes

-          er moeten bij het elftal minimaal 2 dames in het veld staan of 2 jeugdspelers van 12 t/m 15 jaar of een combinatie hiervan.

-          Is dit niet het geval, dan wordt het spel gespeeld met een speler minder.

-          Bij gelijke kleur shirts moet de uitspelende ploeg hesjes aan

Het wedstrijdschema wordt te zijner tijd toegezonden.

 

VOETBALVERENIGING V.O.W.

 

FAMILIE/VRIENDEN VOETBALTOERNOOI 2012

 

 

 

Het is weer zover. Ook het

familie/vriendenvoetbaltoernooi

staat weer voor de deur.

 

Dit toernooi wordt gehouden op

zondag 20 mei 2012 op

sportpark De Vonders te Zijtaart.

 

Vriendenclubs en families kunnen zich voor dit toernooi inschrijven bij Ad vd Heijden, Past. Clercxstraat 7, tel. (0413) 36 22 54
of 06 5341 5340.

 

 

Men kan zich op geven tot  30 april 2012
Het inschrijfgeld bedraagt € 15,00 per team, bij opgave te voldoen.

Bij de opgave graag doorgegeven hoeveel spelers het team heeft en wie de contactpersoon is met telefoonnummer

 

Enkele spelregels:

-         elk team zorgt zelf voor shirtjes

-         er moeten minimaal 2 dames in het veld staan of 2 jeugdspelers van 12 tm 15 jaar of een combinatie hiervan. Is dit niet het geval, dan wordt het spel gespeeld met een speler minder.

-         Bij gelijke kleur shirts moet de uitspelende ploeg hesjes aan.

Diegenen die niet mee voetballen, verwachten wij natuurlijk om hun favoriete elftal aan te moedigen.

Dus tot zondag 20 mei 2012

 

VOETBALVERENIGING V.O.W.

 

 

 

 

WTC Zijtaart organiseert op zondag 15 april 2012

 

De Kleijngeld Gezinsfietstocht

 

over een afstand van 30 km

voor het hele gezin.

 

Ook dit jaar heeft WTC Zijtaart weer een mooie voorjaarsfietstocht voor u op papier gezet.

Het “Rondje Erp” brengt u via verschillende fietspaden in de natuurlijke omgeving van Zijtaart, Keldonk, Erp.

 

Deze tocht is bedoeld voor het hele gezin. Het inschrijfgeld voor volwassenen bedraagt € 2,50 en voor kinderen € 1,50.

(inclusief 1 consumptie)


Het begin- en eindpunt zijn bij Café-Zaal Kleijngeld, Pastoor Clercxstraat 55.

U kunt vertrekken tussen 10.00 en 13.00 uur.

Noteer deze datum alvast in uw agenda!

 

Op deze dag wordt ook de toertocht KLAVER VAN BRABANT verreden die WTC Zijtaart organiseert samen

met TWC Asten.

Deze tocht is voor toerrijders en gaat over een afstand van 80 – 100 – 120 km.

Voor deze tocht kan men vertrekken tussen 7.30 en 10.00 uur.

 

 

Weeralarm: storm op komst!

Theaterfestival Windkracht 12

aanstaande vrijdag van start

 

De generale repetities zijn achter de rug, de bijzondere decors zijn gebouwd, de kostuums hangen klaar… het doek kan op!

 

Tijdens Windkracht 12 brengen alle theater- en musicalgroepen van MiK Pieter Brueghel hun voorstellingen op de planken in Theater Mariëndael Sint-Oedenrode. Van vrijdag 13 april tot en met zaterdag 21 april 2012 laten ze aan elkaar en aan het grote publiek zien waar ze maanden aan hebben gewerkt. De dramadocenten van Pieter Brueghel hebben alle stukken zelf bewerkt, precies passend bij het niveau en de interesses van de kinderen en jongeren die op de planken staan. Windkracht 12 biedt hiermee een uniek spektakel van zang, spel en dans, dat vorig jaar maar liefst 2500 enthousiaste bezoekers trok.

De tijd staat even stil en de sterren nemen het over… Er is storm op komst!

 

 

 

 

Zorgzuster Noordoost Brabant gaat van start

Thuiszorg door ondernemers

 

Begin april gaat Zorgzuster Noordoost Brabant, een innovatieve dochteronderneming van BrabantZorg, van start. Als intermediair in de thuiszorg bemiddelt Zorgzuster Noordoost Brabant op een persoonlijke manier tussen zelfstandige zorgverleners en mensen die thuiszorg nodig hebben in het noordoosten van Brabant. BrabantZorg speelt hiermee, net als verschillende andere zorgorganisaties in Nederland, in op een groeiend aantal zorgverleners dat een eigen onderneming start om als zelfstandig ondernemer in de zorg aan het werk te gaan.

 

Het zelfstandig ondernemerschap in de zorg neemt de laatste jaren een enorme vlucht. Eigen regie over zorgverlening wordt steeds belangrijker. Met de oprichting van de in Den Bosch gevestigde dochteronderneming Zorgzuster Noordoost Brabant speelt BrabantZorg in op deze ontwikkelingen. 

 

Vanuit de filosofie dat de ondernemende zorgverlener de betere zorgverlener is, bemiddelt Zorgzuster Noordoost Brabant op een vernieuwende manier tussen zelfstandige zorgverleners en mensen die behoefte hebben aan thuiszorg in Brabant. Zorgzuster Noordoost Brabant biedt

 

huishoudelijke hulp, verzorging, verpleging en begeleiding door te bemiddelen tussen zelfstandige zorgverlener en zorgvragers. Zorgzuster Noordoost Brabant maakt deel uit van de landelijke Zorgzuster-formule.

 

Vernieuwend is dat Zorgzuster Noordoost Brabant de zelfstandig ondernemer behalve bemiddeling, ook optimale ondersteuning biedt bij zaken als administratie, assurantiën, scholing en marketing. Daarnaast kijkt Zorgzuster Noordoost Brabant verder dan de zorgvraag alleen.  Het maken van een optimale match tussen de beste zelfstandige zorgverlener en de zorgvraag staat centraal en is mogelijk doordat Zorgzuster Noordoost Brabant beide partijen persoonlijk kent. Dit biedt voor de zorg een vernieuwende kijk op kwaliteit.

 

De combinatie van bemiddeling door Zorgzuster Noordoost Brabant van ZZP’ers in de zorg én de ondersteuning die zij aan deze groep biedt, maakt dit een uniek concept.  Voor meer informatie: www.zorgzusternoordoostbrabant.nl en www.zorgzuster.nl. E-mail: m.zimmermann@zorgzusternoordoostbrabant.nl Tel: 073-6111764

 

 

BillyBird Park Hemelrijk

 

Opening Kinderland op zondag 22 april

Het is bijna zover: op zondag 22 april a.s. wordt het nieuwe Kinderland van BillyBird Park Hemelrijk officieel geopend door wethouder René Peerenboom.

Aansluitend wordt er onder de aanwezige gasten een Weber gasbarbecue verloot, vindt er een ballonnenwedstrijd plaats én laat de Udense Acrogym demogroep spectaculaire demonstraties in het park zien.

Om klokslag 13.00 uur wordt de nieuwe speeltuin Kinderland officieel door wethouder René Peerenboom geopend. Vanaf dan kunnen kinderen tot 12 jaar eindelijk gebruik maken van de nieuwe airtrampolines, BillyBird springkussens en de nieuwe vogelnestschommel. Ook de 50 knalgele Weber BBQ’s worden in gebruik genomen en alle

bezoekers die bij de opening aanwezig zijn, maken kans op zo’n zelfde Weber BBQ! Bij binnenkomst in het park krijgt iedereen een lot en direct na de opening van Kinderland zullen Wethouder Peerenboom en BillyBird samen het winnende lotnummer bekendmaken.

Er is meer te beleven bij Hemelrijk op 22 april! De Acrogym demogroep ‘Vlugheid & Kracht’ laat op die zondagmiddag meerdere spectaculaire demonstraties zien en er wordt een kleurrijke ballonnenwedstrijd georganiseerd met als hoofdprijs een Happy Together gezelschapsspellenpakket. In het knusse Poppentheater wordt om 13.30 en om 14.30 uur de spannende voorstelling ‘Piratendag’ gespeeld en uiteraard kan er op deze gezellige dag naar hartenlust gesprongen worden op de superleuke nieuwe attracties! 

Kinderland In oppervlakte is de nieuwe speeltuin maar liefst twee keer zo groot als de oude speeltuin. Vanwege de kindveiligheid heeft Kinderland slechts één toegang. De nieuwe trampolines worden geleverd door Sidijk uit Grou en volgens hen is één van de airtrampolines met een hoogte van maar liefst 3 meter absoluut uniek in Nederland.

En dat geldt niet alleen voor de airtrampoline. Vanaf 22 april a.s. staan er vijftig splinternieuwe gele Weber BBQ’s met picknicksets in het park, zodat een zonnige dag

bij Hemelrijk vanaf dan kan worden afgesloten met een BBQ. Dit ‘BBQ in het park’- concept is een groot succes in Duitsland en de Verenigde Staten - waar men al spreekt over de opkomst van ‘Eatertainment’-, maar nog uniek in Nederland. Gasten hoeven vooraf niet te reserveren en kunnen ter plekke een compleet en vers BBQ-pakket afnemen voor slechts € 5,50 p.p. BillyBird verwacht dan ook veel van de combinatie van het strandbad met de 50 gele attracties.

Gemeentegids 2012-2013

Binnenkort zal de nieuwe gemeentegids 2012-2013 verschijnen.  De gemeentegids komt tot stand in samenwerking met de Kleine Media in Schagen. Alleen De Kleine Media maakt een gemeentegids in opdracht van de gemeente. Mocht u door een andere partij benaderd worden, is dat dus eigen initiatief dat niet door de gemeente wordt ondersteund.

 

Gemeente begint met bestrijden eikenprocessierups
De gemeente Veghel start binnenkort met bestrijding van de eikenprocessierups en wil u informeren over hoe en waar de rups wordt bestreden. Ook is het belangrijk dat u weet welke gevaren de bestrijding met zich meebrengt voor mens en dier.

Hoe gaat de gemeente Veghel te werk?

Er zijn twee manieren van bestrijden: preventief en curatief. Begin mei gaat de gemeente Veghel de processierups preventief bestrijden met een bacteriepreparaat. Het blad van eikenbomen waar eitjes zijn aangetroffen wordt bespoten. Als rupsen van dit blad eten, gaan ze dood.

Vanaf eind mei gaat de gemeente bestrijden met een curatieve methode: branden of zuigen met een soort rupsenstofzuiger. Deze methode wordt ook toegepast naar aanleiding van binnengekomen meldingen.

Waar?

De preventieve bespuiting wordt in 2012 op de volgende locaties uitgevoerd:

Sluisweg, Trentweg, Boscheweg, Gerecht, Lijnt, Hool, Bossteeg, Zandkuilen, Driehuizen, Het Wuiten, Pater Visserlaan, Heesakker, Rijkerbeek, Boekelseweg, Veluwe, Julianapark, Oderstraat, Vanderlandelaan, Rooseveltlaan en evenemententerrein Goordreef.

Gevaren

Het is niet veilig om in de buurt te komen van eikenbomen die bespoten zijn, omdat resten van oude nesten verspreid kunnen worden tijdens de werkzaamheden. Houdt minimaal 10 meter afstand. Voor dieren geldt hetzelfde. Houdt huisdieren en vee op minimaal 10 meter afstand. Honden kunnen het beste worden aangelijnd, zodat ze niet in de buurt komen. Boeren kunnen hun grond waar eiken worden bespoten, het beste twee weken afzetten. Tenslotte: laat auto’s niet in de buurt staan tijdens het spuiten, of was ze naderhand.