Zijtaarts Belang Dorpsnieuws


Dorpsnieuws  Zijtaarts Belang > Archief jaargang 21   2011-2012 > Dorpsnieuws  jaargang 21  nummer 43

Dorpsnieuws  jaargang 21  nummer 43


25 juli 2012 - 8 augustus 2012

© zijtaarts belang

Donaties:

Banknr. 1608 09 002

t.n.v. Stg. Dorpsnieuws

Zijtaarts Belang

Rabobank Uden-Veghel

info / kopij :

 Dorpsnieuws@ZijtaartsBelang.nl
Klik hier voor pdf-versie: 

Zijtaarts Belang jrg 21 nr 43
KERKBERICHTEN

 

 

Zondag: 29 juli 9.30 u. Pater van Delden (Samenzang)

Wij gedenken in deze viering:

Overl.oud. J. van Lankvelt-van der Linden, zoon Harrie en dochter Bertha; Cor en Bertha Oppers-van Erp (vanw.verjaardag); Overl.oud. Rooijakkers-van Lankvelt, Johanna Rooijakkers-van Hoof en kleinzoon Erik; Theo en Tineke van Zutphen-Pepers, zoon Rob en dochter Ellie; Mnd.ged. Bert en Martina van Sleuwen-van Doorn; Overl.oud. van Asseldonk-Rutten, dochter Marietje en zoon Bert; Overl.oud. van den Hurk-van Genugten, kinderen en kleinkinderen; Peter van den Hurk.

 

Zondag: 5 augustus 9.30 u. Pater van Delden (Samenzang)

Wij gedenken in deze viering:

Mnd.ged. Jan Schoenmakers; Mnd.ged. Mies en Anneke van Zoggel-van der Linden; Antje Vervoort (nms. de buurt); Overl.oud. Coppens-van Bakel en Frans; Albert van de Wetering (vanw.jaargetijde en verjaardag); Overl.oud. van de Wouw-van Esch en Riek van de Wouw-Sterken.

 

Dopen:

14.00 u. Lieke: dochter van Jeroen en Jolanda Schepers-Donkers

14.45 u. Jesse: zoon van Rémon en Daniëlle Smits-Tielemans

15.30 u. Janna: dochter van Maik en Karin van Lankvelt-van den Hurk

 

Mededeling:

Op zaterdag 25 augustus wordt weer de jaarlijkse bedevaart voor Veghel e.o. naar KEVELAER gehouden. De kosten zijn €. 18,00 voor volwassenen en €. 10,00 voor kinderen (een geldig paspoort of identiteitskaart is verplicht). Hiervoor kan men zich t/m 10 augustus opgeven bij Christien van Helvoirt, tel.nr. 36 58 61, Ceciliastraat 6.

 

 

Jeugd Activiteiten Zijtaart: 13e JAZ dagen.

 

Dit jaar organiseert de Jeugd Activiteiten Zijtaart haar 13e JAZ dagen. Dit jaar gaan we op expeditie in de jungle en komen bij de Jazzulu stam. Hier is medicijnvrouw Asperina de baas. De Jazzulu stam krijgt bezoek van 2 vreemdelingen Leo Wolowitz en zoon Junior. Zij moeten zich bewijzen bij de 155 kinderen van de Jazzulu stam.

Op dinsdag moeten er slaapplaatsen gemaakt worden in de jungle.

Na een nachtrust willen ze de jungle van het eiland verkennen waar de Jazzulu stam leeft.

Donderdag gaan ze sportief meedoen en beleven ze ook de creatieve kant van de stam.

‘s Avonds om 18.30 uur is er de slotceremonie.

Nieuwsgierig geworden, kom dan tijdens de JAZ dagen een kijkje nemen op het JAZ terrein aan de Leinserondweg in Zijtaart.

De JAZ dagen zijn op dinsdag 7 augustus, woensdag 8 augustus en donderdag 9 augustus. We beginnen om 9.00 uur en sluiten om 16.00 uur af. Op donderdag hebben we vanaf 18.00 uur de afsluiting.

Tot ziens bij de JAZ dagen.

 

 

Nieuwe openingstijd

Prikpost in Zijtaart.

 

De prikpost is gevestigd in Het Klooster (Dorpshuis) aan de Past. Clercxstraat 50. Iedere donderdagochtend is de prikpost geopend van 8.00 uur tot 08.45 uur (wel vanaf 8.00u. aanwezig zijn).

 

De prikpost is er niet alleen voor trombosedienstpatiënten. Wanneer er bloed geprikt moet worden via de huisarts of specialist kan men ook naar de prikpost komen. Patiënten kunnen hier ook ander laboratoriummateriaal afgeven.

 

 

Zomersluiting Bibliotheekpunt

Het bibliotheekpunt in Zijtaart is gesloten gedurende de hele basisschoolvakantie van maandag 2 juli tot en met zondag 12 augustus. In de zomervakantie kunnen leden uit Zijtaart gewoon terecht in Veghel en de openingstijden zijn hier: dinsdag - donderdag - vrijdag van 11.00 -19.00 uur en zaterdag van 10.00 -13.00 uur.

 

 

 

BELANGETJES

 

Te koop: John van Zutphen Diervoeders, Antoniusstraat 40, Keldonk, tel. (0413) 21 20 24. Voor al uw voeders, vogelzaden, meststoffen, kalk, moskiller, houtvezel, zaagsel enz. (ook kleinverpakkingen). Afhalen dinsdag en vrijdag na 18.00 uur, zaterdag na 13.00 uur.

 

Oud ijzer: U kunt nog steeds oud ijzer bij ons brengen. Wij zijn echter niet meer in de gelegenheid om het bij u op te halen. Bedankt voor uw begrip. Fam. Van Kasteren, Biezendijk 26, Zijtaart. Tel. (0413) 36 57 42 of (06) 222 477 39.

 

 

 

Huiskamer van Zijtaart ook open in vakantie

 

Normaal gesproken sluit het Zijtaartse Dorpshuis de deuren tijdens de vakantie, de activiteiten van de verenigingen staan op een laag pitje en veel dorpsgenoten zijn op vakantie. Maar omdat het Dorpshuis voor de prikdienst en het eetpunt toch open is, heeft het bestuur - op veler verzoek - besloten om het dorpshuis gedurende twee dagen per week open te stellen.

Het Eetpunt op is dinsdag en donderdag (van 11.30 uur tot circa 13.00 uur) en de prikdienst op de donderdagochtend (vanaf 7.45 uur tot circa 9.00 uur). Daarnaast is het dorpshuis geopend op dinsdag- en donderdagmiddag, van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Op deze twee middagen kan dan iedereen, onder het genot van een kopje koffie of een drankje, komen biljarten of kaarten, een krantje lezen of gewoon even een praatje maken. Ook kan gebruik gemaakt worden van de Jeu-de-boules banen. Deze openstelling biedt bovendien de mogelijkheid voor wandelaars en fietsers om, op deze twee middagen, de ‘huiskamer van Zijtaart’ te gebruiken als een mooie pauzeplaats! De zomeropenstelling duurt tot vrijdag 10 augustus. Vanaf 13 augustus is het Dorpshuis weer normaal open.

 

 

Wij willen iedereen heel erg bedanken voor alle steun en medeleven

na het overlijden van

ons zoontje en grote broer


Ruben


Fijn om te weten dat

we niet alleen zijn.

Twan, Marianna en Lotte
Familie van Zutphen
Familie Klokman

 
Van de redactie

 

Deze maand zijn de incasso’s geïnd van de donateurs van Dorpsnieuws Zijtaarts Belang. Op de afschriften is door de bank 2x vermeld ‘donatie 2012’. Door deze foutieve vermelding lijkt het helaas alsof er tweemaal een donatie is afgeschreven. Dit is echter niet zo: het bedrag van € 20,00 is 1 jaardonatie en u heeft maar 1x betaald. Excuses voor de ontstane verwarring.

Voor diegenen die niet automatisch betalen en nog geen bedrag hebben overgemaakt per acceptgiro, zal deze week een brief in de bus komen met het verzoek om € 20,00 over te maken als donatie voor ons wekelijkse Dorpsnieuws. Bij deze brief zit een groene machtiging. Als u deze wilt invullen, waarderen wij dat zeer. U kunt de machtiging inleveren bij een van onze redactieleden of bij Raaijmakers Drukwerk.

Volgende week verschijnt er vanwege de vakantie geen Dorpsnieuws.

Wij wensen u nog een fijne en zonnige vakantie!

De redactie

 

 

 

 

Voorkom vakantiestress... beveilig uw huis tegen inbrekers!

 

Slot opengebroken, ruit ingeslagen, een koevoet tussen de deur en alles overhoop gehaald: u komt thuis en ontdekt dat een inbreker uw emotioneel waardevolle spullen heeft meegenomen. Misschien nog wel het ergste... er heeft een onbekend iemand door uw huis gelopen en aan uw spullen gezeten, misschien wel in uw bed gelegen. U voelt zich niet meer veilig in uw eigen huis en slaapt slecht.

Een inbreker vertelt: "Ik sta er regelmatig van te kijken hoe makkelijk het mij gemaakt wordt. Het enige wat ik moet doen, is goed opletten. Post steekt uit de brievenbus, gordijnen zitten dicht en het licht is ’s avonds uit. Dan weet ik al genoeg en ga ik ’s nachts binnen een kijkje nemen. Bij veel huizen zie je een wc-raampje openstaan. Misschien lekker voor de frisse lucht, maar voor mij een uitnodiging om er een koevoet tussen te steken en het huis leeg te halen."

Gemiddeld kost het een inbreker maar drie minuten om uw huis binnen te komen, waardevolle spullen mee te nemen en het hazenpad te kiezen.

 

Inbrekers zitten in de zomerperiode niet stil!

Terwijl veel mensen vakantie vieren in binnen- en buitenland, slaat het dievengilde toe. De politie waarschuwt dat inbrekers doelgericht op zoek gaan naar woningen, waar duidelijk niemand thuis is. Bij twijfel gaan ze eerder een straatje verder. Ook wanneer er onlangs bij u in de straat ingebroken is, loopt u meer risico om het volgende slachtoffer te worden. U doet er goed aan uw woning goed af te sluiten en een bewoonde indruk achter te laten.

 

Wist u dat:

- slechts 1 op de 9 getuigen van een misdrijf (direct) melding doet van een heterdaad situatie?

- 10% van de daders verantwoordelijk is voor 70% van de inbraken?

- inbrekers vaak teruggaan naar dezelfde woning of dezelfde wijk of buurt?

- inbrekers vaak meerdere inbraken in een straal van 200 tot 500 meter plegen?

 

Oproep aan iedereen

Wilt u dat wij inbrekers pakken? Zorg er dan voor dat we ze op heterdaad kunnen betrappen. Vertrouwt u een situatie niet? Bel ons dan direct, ook als u twijfelt. Meld verdachte personen, vreemde auto’s of situaties direct bij de politie via 112. Daarnaast kunt u preventieve maatregelen nemen, zoals het zorgen voor degelijk hang- en sluitwerk en de woning goed afgesloten achterlaten als u weggaat. Voor tips en informatie over het offensief in de strijd tegen woninginbrekers kunt u terecht op de speciale website www.samentegeninbrekers.nl of volg ons op Twitter: www.twitter.com/Tegeninbrekers. Ook op www.politiekeurmerkveiligwonen.nl vindt u preventietips.

Het twitteraccount @uwinbreker houdt u de komende tijd weer scherp. Volgen dus.

Let in de zomerperiode ook extra op het huis van uw buren!

 

Aangifte doen

Is er toch bij u ingebroken of is geprobeerd bij u in te breken? Dan is het van belang dat u altijd aangifte doet. De politie kan dan een onderzoek instellen en gericht surveilleren. Ook kan met uw aangifte een aangehouden verdachte vervolgd worden. Uiteraard kunt u voor uw aangifte terecht op het politiebureau. Kijk voor aangiftemogelijkheden op www.politie.nl/brabant-noord.

 

Melden!

Natuurlijk let de politie op vreemde en verdachte situaties in uw wijk. Daar kunnen wij uw ogen en oren goed bij gebruiken. Ziet u iets wat niet in de haak is... of lijkt? Meld dit direct bij de politie. Melding doen van inbraak of verdachte situatie? Bel 112 bij heterdaad en 0900-8844 achteraf.

 

 

 

KBO

BILJARTEN

De uitslagen van de vriendschappelijke wedstrijd in Dinther:

Jan Verwegen         55 50-Wim v.d. Sanden           51 52

Grard v.Asselt         55 27-Ton Verbruggen            21 28

Frans Rooymans     50 76-Wim v.d. Sanden           51 55

Wim v.Uden           45 44-Rien Kemps                  35 42

Tien Verbakel         45 65-Rien Kemps                  35 18

Grard v.d. Ven        38 48-Chris v.Helvoirt             16 34

Jan v.Zutphen         36 34-Martien v.Zutphen PC6 35 91

Harry v.d.Heijden    36 43-Johan v.Zutphen            24 21

Jos v. Schijndel        34 33-Ton Verbruggen            21 30

Bert v. Houtum       30 42-Jan v. Uden                  17 16

Jac v.d.Heijden       28 15-Jan v. Uden                  17 20

Mari Habraken        20 22-Martien v.ZutphenPC1  16 18

 

De gastspeler Martien v. Zutphen PC 6 heeft met zijn score van 260 % Zijtaart een klinkende overwinning bezorgd.

 

 

 

 

W.T.C. Zijtaart

 

Dames: zondag 29 juli: vakantietocht, vertrek 8.30 uur.

Heren: zondag 29 juli: vakantietocht, vertrek 8.30 uur.

Dames: zondag 5 augustus, Bokkenrijder, pauze in Esbeek, 80 km, vertrek 8.30 uur.

Heren: zondag 5 augustus, Bokkenrijder, pauze in Esbeek, 95 km, vertrek 8.30 uur.

 

 

 

Nieuwe hoofdsponsors voor VOW!

 

Afgelopen week is bekend geworden dat VOW uit Zijtaart verzekerd is van hoofdsponsoring. Het mooie is dat het bestuur van VOW er in is geslaagd om niet één maar twee ondernemers bereid te vinden om de heren selectie van VOW de komende jaren te ondersteunen. De Zijtaartse ondernemers Autocentrum Zijtaart BV van de familie Van der Heijden en Café-Zaal Kleijngeld van Yvonne en Franc Kleijngeld hebben een contract getekend voor de komende drie jaar. Zij hebben met deze sponsoring willen aangeven dat ze VOW een warm hart toedragen en dat men het verenigingsleven in het dorp Zijtaart erg belangrijk vindt. De beide ondernemers zijn bij VOW geen onbekenden want al meerdere jaren dragen ze VOW een warm hart toe.

Bij aanvang van het nieuwe seizoen zal een geschikt moment worden gezocht om de selectie van VOW de nieuwe tenues te overhandigen.

 

Op de foto zien we Toine Adriaans (rechts) als trotse voorzitter van VOW met de sponsoren Franc Kleijngeld en Mari van der Heijden (links) bij de uitwisseling van de ondertekende contracten.

 

 

INTERPUNCTIE

 

Zeg nooit nooit…..

Een man belde mij op, hij had een vriendin die onlangs was gescheiden en niet voor zichzelf op kon komen. Of ik nog steeds assertiviteitscursussen gaf. Ja, dus.

Hij wilde mevrouw aanmelden. Ik vroeg waarom mevrouw mij zelf niet belde. Dat durfde ze niet, volgens meneer. Ik gaf aan dat ze dan vast ook niet naar de cursus zou durven komen. Hij zag in dat ze zelf contact moest zoeken en zou haar stimuleren. Een uur later belde mevrouw: ze wist niet of ze een assertiviteitscursus nodig zou hebben, want vroeger was ze best assertief. Ik zei dat het dan mogelijk verstandig zou zijn om een gesprek te hebben, om te bezien wat het verstandigst was. Zo gebeurde. Mevrouw vertelde dat ze recent was gescheiden van een gewelddadige man. Ze had veel klappen gehad. Ook de kinderen had hij opgestookt om haar uit te schelden. Ze hield wat achter, dat voelde ik, maar wat? Ik wist wel dat een cursus assertiviteit voor haar niet nodig was, maar er scheelde wat anders….

Weken later hadden we het 2e gesprek, ze belde af met een smoes. Toen belde haar vriend weer op, mevrouw dronk (stiekem en met smoezen). Daarmee viel mijn puzzel in elkaar. Meneer wilde haar nog een kans geven, maar dan zonder drankgebruik. Ik stelde hem voor samen te komen voor het vervolggesprek. Ze was ondertussen gestopt met drinken en was vol vertrouwen over een alcoholvrije toekomst. Ik was dat minder en dacht al aan een doorverwijzing naar de verslavingszorg. Meneer zei heel duidelijk dat ze slechts één kans had en die moest volhouden, dat hij niet zou tolereren dat hij haar weer dronken zou aantreffen. Dat zou ook niet meer gebeuren, zei ze. Dit had ik echter al zo vaak gehoord, dat ik het niet kon geloven. Maar ik zei het niet, ik hoef hen ook niet te ontmoedigen, en het gaat er ook niet om wat ik geloof.

Na een vakantie met haar vriend, waarin ze geen glas had aangeraakt, vond ze een baan. Enkele maanden daarna ging het nog steeds goed met mevrouw. Zeg nooit nooit.      

Mw. N. Timmermans-van de Kamp  Interpunctie, Smientdonk 2,

5467 CA  Veghel Tel. 06-21.59.24.35. www.interpunctie.nl

 

 

 

Vanaf 1 september betalen voor tuinafval op de milieustraat

De gemeente Veghel heeft (samen met de gemeenten Bernheze, Oss, Uden en Sint Oedenrode) een contract afgesloten met afvalverwerkingsbedrijf Attero voor het duurzaam verwerken van hout- en tuinafval. (Besparing voor de gemeente van  € 35.000,- per jaar )

Om de biomassa energiecentrale van zoveel mogelijk brandstof te voorzien, wil de gemeente het aanleveren van hout zoveel mogelijk stimuleren. Dit is de reden waarom de Milieustraat in Veghel hout- en tuinafval gescheiden gaat inzamelen en verwerken. Om de burger te stimuleren om het hout- en tuinafval gescheiden aan te leveren, zal er vanaf 1 september 2012 een klein bedrag (5 cent per kilo) gevraagd worden voor tuinafval. Onder tuinafval valt o.a.: coniferen, gras, los blad. Een uitgebreide beschrijving van tuinafval is terug te vinden op www.veghel.nl . Het aanleveren van hout blijft gratis.

Uiteraard blijft het mogelijk om de Kliko thuis te gebruiken voor het hout- en tuinafval. De kosten hiervan bedragen 15 cent per kilo.

Betalen Milieustraat

Bij de ingang van de Milieustraat wordt vanaf 1 september 2012 gevraagd welk type afval weggebracht wordt. Wanneer dit tuinafval is, wordt de auto (eventueel met aanhanger) gewogen. Als dit is weggebracht, wordt de auto opnieuw gewogen. Op basis van deze weging wordt de prijs bepaald. Dit bedrag wordt vervolgens contant of via pin betaald aan de medewerker op de Milieustraat.

 

 

 

BOODSCHAPPENPLUSBUS

 

Mensen van 55 jaar en ouder uit de gemeenten Uden en Veghel en uit Heeswijk, Dinther en Loosbroek worden op afspraak thuis opgehaald om met een groepje boodschappen te gaan doen. Na de boodschappen is er tijd voor een kopje koffie, waarna de deelnemers weer thuis worden afgezet. Vrijwilligers helpen de deelnemers bij het winkelen, als dat nodig is.

Hieronder het programma van augustus 2012.

BOODSCHAPPENPLUSBUS PROGRAMMA AUGUSTUS 2012

wo

1

13.00 u

uitstapje

Molenroute door mooi Oost-Brabant

 

do

2

  9.00 u 13.00 u

 

Supermarkt Jan Linders, Erp

EM-TÉ Uden

 

vrij

3

  9.30 u

uitstapje

Boottocht op de Biesbosch

 

ma

6

  9.00 u

13.00 u

 

Markt Uden

JUMBO, Drossaard in Uden

 

di

7

  9.30 u

uitstapje

Diner in Het Zonnelied Ammerzoden

 

wo

8

10.30 u

uitstapje

Pannenkoekenboot Nijmegen Millingen

 

do

9

  9.00 u 13.00 u

 

Supermarkt Jan Linders, Erp

EM-TÉ Uden

 

vrij

10

13.30 u

uitstapje

Abdij van Berne, diner in De Watersteeg

 

ma

13

  9.00 u

13.00 u

 

van Tilburg en andere winkels in Nistelrode

JUMBO, Drossaard in Uden

 

di

14

10.30 u

uitstapje

Diner in De Ruijschenbergh Gemert

 

wo

15

  9.00 u

uitstapje

Rozendorp Lottum (L) met koffie en gebak

 

do

16

  9.00 u 13.00 u

 

Supermarkt Jan Linders, Erp

EM-TÉ Uden

 

vrij

17

13.30 u

uitstapje

De Pluktuin Dinther

 

ma

20

  9.00 u

13.00 u

 

Markt Uden

JUMBO, Drossaard in Uden

 

di

21

  9.30 u

18.15 u

uitstapje

Verrassingstocht

Alzheimercafé Veghel (film)

 

wo

22

10.00 u

uitstapje

Rondvaart op de Gouden Ham, Appeltern

 

do

23

  9.00 u 13.00 u

 

Supermarkt Jan Linders, Erp

EM-TÉ Uden

 

vrij

24

13.30 u

uitstapje

Tuin De Meulenwiel, diner in Watersteeg

 

zo

26

12.30 u

uitstapje

Middag van het Brabantse Lied in Mariahout

 

ma

27

13.00 u

 

JUMBO, Drossaard in Uden

 

di

28

  9.00 u

uitstapje

Rozendorp Lottum (L) met koffie en vlaai

 

wo

29

  9.30 u

uitstapje

Boottocht op de Biesbosch

 

do

30

  9.00 u 13.00 u

 

Supermarkt Jan Linders, Erp

EM-TÉ Uden

 

vrij

31

  9.00 u

uitstapje

Winkelen in Kevelaer

 

Elke maand is er een nieuw programma. Een vast onderdeel is het boodschappen doen op maandag en op donderdag.

Wilt u het nieuwste programma wel eens zien of meer weten?

Bel Vivaan, Ouderenwerk tel. (0413) 36 73 09 op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur en vraag het programma aan. U kunt ook een e-mail sturen naar: bplusb@vivaan.nl of op de website www.vivaan.nl kijken.

Wilt u mee met de BoodschappenPlusBus?

Dan moet u voor € 12,00 lid worden van de BoodschappenPlusBus. Bel Vivaan ouderenwerk (0413) 36 73 09 om u aan te melden. Daarna kunt u thuis op uw gemak in het programma uitzoeken op welke tijd u met de BoodschappenPlusbus mee wilt. Geef dat weer door en op de afgesproken tijd komt de bus voorrijden.

Voor het winkelen kunt u zich elke werkdag van 9.00 – 13.00 uur opgeven. Voor de uitstapjes van augustus kunt u op woensdagochtend 25 juli bellen. Als het op die woensdagochtend niet lukt, kunt u zich ook daarna nog op werkdagen opgeven voor uitstapjes.

 

 

 

Nieuwe openingstijd Prikpost in Zijtaart.

 

De prikpost is gevestigd in Het Klooster (Dorpshuis) aan de Past. Clercxstraat 50. Iedere donderdagochtend is de prikpost geopend van 8.00 uur tot 08.45 uur (wel vanaf 8.00u. aanwezig zijn).

 

De prikpost is er niet alleen voor trombosedienstpatiënten. Wanneer er bloed geprikt moet worden via de huisarts of specialist kan men ook naar de prikpost komen. Patiënten kunnen hier ook ander laboratoriummateriaal afgeven.

 

 

 

Open dag

 

Ter gelegenheid van ons nieuw bedrijf houden wij een open dag.
Heeft u interesse om een kijkje te nemen bij een biologische kippenstal, dan bent u van harte welkom

op 29 juli tussen 14.00 en 17.00 uur.

 

Met vriendelijke groet,

 

Jan & Ria Vervoort

Adres:

Pastoor Clercxstraat 20

5465RH te Zijtaart

 

 

Open dag

 

familie Van der Pol

 

op vrijdag 10 augustus 2012

 

van 13.00- 17.00 uur bent u van harte welkom om een

kijkje te komen nemen op ons nieuwe melkveebedrijf.

 

Adres: Logtenburg 16a

5491 SH Sint Oedenrode

 

Op deze middag zullen ook leveranciers aanwezig zijn in diverse stands

 

 

 

 

SPEELGOEDBEURS ZONDAG 7 OKTOBER 2012 IN ZIJTAART

Ook in 2012 organiseert buurtvereniging Rudebroeck weer haar jaarlijkse speelgoedbeurs. Dit jaar op zondag 7 oktober van 10.00 uur tot 12.30 uur in Zaal Kleijngeld, Past. Clercxstraat 55 te Zijtaart. Op de beurs wordt gebruikt baby- en kinderspeelgoed en ook kleding aangeboden.

Wanneer u een tafel wilt huren, kunt u contact opnemen met Annie Pennings via tel. (0413) 34 12 09 of met Marjan van Asseldonk via email: rudebroeck@hotmail.com.

Graag tot ziens!

Buurtvereniging Rudebroeck

 

 

Dorpsdeelauto

 

 

Dorpsdeelauto is nieuw voor Nederland. Natuurlijk bestaat autodelen al langer, maar nog niet speciaal voor het platteland. Dorpsdeelauto moet in ieder geval helpen om de bereikbaarheid en leefbaarheid van kleinere dorpen te verbeteren. Dat is belangrijk als er wordt bezuinigd op het openbaar vervoer. Dit project helpt om geld te besparen op auto-uitgaven door minder auto’s samen te benutten door ze te delen. De eerste ervaringen zijn positief. In de provincie Zeeland wordt dit autodeel systeem, speciaal ontwikkeld voor het platteland, met succes toegepast.

De organisatie achter het idee

Wheels4all is een autodeel-organisatie met 200 deelauto’s en veel ervaring. Wheels4all is in 2011 begonnen met MyWheels om het particuliere autodelen te faciliteren.

Dorpsdeelauto werkt daarom samen met MyWheels voor de reserveringen en registratie van ritten. MyWheels verzorgt ook de verrekening van de opbrengsten en kosten. Een extra voordeel is dat deelnemers ook makkelijk gebruik kunnen maken van het wagenpark van Wheels4all. Dat zijn 200 deelauto’s die in 40 verschillende gemeenten staan.

Het Streekhuis zoekt samen met de Wheels4all organisatie naar geschikte locaties in Noordoost Brabant om het autodeelsysteem voor het platteland verder uit te rollen. Woont u in een kleine kern? (tot ongeveer 5000 inwoners). Hebt u een (tweede) auto die vaak stil staat? Wilt u deze met uw buren delen tegen een vergoeding? Wilt u dat zaken goed geregeld zijn zoals aansprakelijkheid? Neem dan contact op met streekmanager Twan Goossens, tel. 06 516 316 47.

 

 

                  

 

Natuurtheater kersouwe

Eric Vloeimans, beste trompettist van Europa in de Kersouwe

 

Zin in een bijzondere ontdekkingsreis? Kom dan zaterdag 28 juli naar de Kersouwe en geniet van de beste trompettist met zijn band Eric Vloeimans. Doe dan je ogen dicht, zet je oren open en laat je meevoeren. Vloeimans speelt in de Kersouwe samen met Tuur Florizoone op accordion en Jörg Brinkmann op cello.

Zaterdagavond 28 juli, aanvang 20.30 uur, entree 17,50,-

 

Pop, klassiek en jazz muziek.

Eric begon ooit in de jazz en geïmproviseerde muziek, maar speelt ondertussen ook andere stijlen zoals pop en klassiek. Hij geniet internationale bekendheid met zijn bijzondere eigen klank: als geen ander kan hij fluisteren op zijn trompet. Vloeimans heeft 15 cd’s gecomponeerd en opgenomen, waarvan hij met Gatecrashin uit 2007 het meeste succes had. De wereldberoemde trompettist is inmiddels vele malen in de prijzen gevallen: zo is hij vier keer bekroond met een Edison, kreeg hij de Elly Ameling Oeuvre prijs, de VPRO Boy Edgar Award en de prestigieuze Bird Award van het North Sea Jazz Festival. De formaties waarmee hij op het podium staat zijn al even uiteenlopend. Zijn bekendste projecten zijn het akoestische trio Fugimundi en de meer elektronisch geörienteerde band Gatecrash. Hij ging een samenwerking aan met voormalig leerling Colin Benders, beter bekend als Kyteman. Onder de naam Kytecrash brachten ze een niet eerder gehoorde combinatie van hiphop, jazz, elektronische muziek en improvisatie.

 

Wegdromen
Vloeimans speelt op de lyrische manier die we van hem gewend zijn, waarbij hij een ongelooflijk palet aan klankkleuren tot zijn beschikking heeft. Hij haalt soms flink uit, maar durft ook heel klein en zacht te spelen, met veel lucht. Bij vlagen klinkt hij meer als een fluit of een saxofoon dan als een trompet. Alles staat echter in dienst van de melodie. Door de schijnbare eenvoud wint zijn spel aan kracht en expressiviteit. Vloeimans biedt je de kans om even weg te dromen en het alledaagse leven achter je te laten.

 

Bekijk op www.kersouwe.nl het hele programma en bestel online of bij de verkooppunten de kaarten.